More

    UnitedHealth Group a raportat pierderi de 872 milioane dolari din cauza unui atac ransomware

    UnitedHealth Group a raportat o pierdere de 872 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an din cauza unui atac ransomware care a perturbat sistemul de sănătate din SUA în cursul lunii februarie, relatează Bleeping Computer.

    În ciuda acestui lucru, veniturile companiei din primul trimestru au crescut cu aproape 8 miliarde de dolari, la 99,8 miliarde de dolari.

    Impactul atacului ransomware include costuri directe de 593 milioane de dolari și pierderi de 279 milioane de dolari din cauza întreruperilor unor contracte comerciale.

    Din această cauză, compania a făcut provizioane suplimentare de 800 milioane de dolari.

    Potrivit DNSC, breșa de securitate din februarie a determinat o subsidiară a UnitedHealth, Optum, să închidă sistemele și serviciile Change Healthcare complet, prevenind accesul doctorilor și instituțiilor de sănătate la serviciile de facturare sau înregistrare a cererilor către companiile de asigurări.

    Deși atacul a fost inițial asociat actorilor statali rău-intenționați, se crede că acesta ar fi fost, de fapt, inițiativa grupului de ransomware BlackCat/ALPHV, care a declarat că a furat cu succes 6 TB de date ca urmare în urma acestui incident.

    „Fluxurile de numerar din operațiuni din primul trimestru din 2024 au fost de 1,1 miliarde de dolari și au fost afectate în proporție de aproximativ 3 miliarde de dolari din cauza acțiunilor pe care compania a trebuit să le ia ca răspuns la atacul cybernetic (…)”.

    compania

    Change Healthcare este cea mai mare platformă de plăți folosită de medici, furnizori de servicii medicale și de peste 70.000 de farmacii din sistemul de sănătate al Statelor Unite.

    UnitedHealth are, de asemenea, contracte cu peste 1,6 milioane de profesioniști din domeniul sănătății și 8.000 de unități de asistență medicală în toate cele 50 de state.

    Carol Dan

    Stay in the Loop

    Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

    Latest stories

    - Advertisement - spot_img

    You might also like...