More

  Playerii chinezi vor avea din nou acces la World of Warcraft

  Jocuri populare precum World of Warcraft vor reveni în China în această vară, potrivit gigantului chinez de jocuri video NetEase. Anul trecut, NetEase și dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard și-au încheiat parteneriatul de 14 ani din cauza unui dezacord cu privire la controlul proprietății intelectuale, potrivit BBC.

  Toate jocurile necesită un editor local și licențe de la guvernul chinez pentru a funcționa în acea țară.

  Tensiunile dintre cele două companii au stârnit proteste, milioane de utilizatori de internet chinezi plângându-se că vor pierde accesul la jocurile lor preferate iar dezacordul a escaladat într-o ceartă deschisă care a ajuns în tribunal.

  Dar tensiunea s-a atenuat după ce Microsoft a achiziționat Activision Blizzard pentru 69 de miliarde de dolari în octombrie anul trecut, cea mai mare tranzacție din industria jocurilor de noroc.

  „Suntem extrem de recunoscători pentru pasiunea pe care comunitatea chineză a arătat-o ​​pentru jocurile Blizzard de-a lungul anilor. Ne concentrăm pe aducerea universurilor noastre înapoi jucătorilor cu excelență și dăruire.”

  Johanna Faries, președintele Blizzard Entertainment

  Alte titluri Blizzard care vor reveni în China includ francizele Hearthstone, Warcraft, Overwatch, Diablo și StarCraft.

  China este cea mai mare piață de jocuri online din lume, veniturile sale interne crescând cu 13%, până la 303 miliarde de yuani (42 de miliarde de dolari) la sfârșitul anului trecut.

  NetEase este a doua cea mai mare companie de jocuri video din țară după venituri, după Tencent.

  Microsoft și NetEase au convenit să exploreze aducerea de noi titluri NetEase pe consolele de jocuri Xbox ale Microsoft și pe celelalte platforme de jocuri ale sale.

  „Reîntoarcerea jocurilor legendare Blizzard în China în timp ce explorăm modalități de a aduce mai multe titluri noi pe Xbox demonstrează angajamentul nostru de a aduce mai multe jocuri pentru mai mulți jucători din întreaga lume”.

  Phil Spencer, CEO Microsoft Gaming

  Beijingul s-a poziționat pentru prima dată împotriva sectorului jocurilor online în 2021, hotărând că jucătorii cu vârsta sub 18 ani vor avea voie să joace doar o oră în zilele de vineri, în weekend-uri și de sărbători. La sfârșitul anului trecut, autoritățile au anunțat noi restricții pentru a limita achizițiile în jocuri.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...