More

  Meta va oferi sistemul său de operare de realitate virtuală companiilor de hardware

  Meta va colabora cu companii externe de hardware, inclusiv Lenovo, Microsoft și Asus, pentru a construi căști de realitate virtuală folosind sistemul său de operare Meta Horizon, a anunțat compania luni, relatează CNBC.

  Compania va crea, astfel, noi dispozitive hardware care rulează pe același sistem de operare și software ca hardware-ul actual de realitate virtuală de la Meta, cum ar fi Quest 3 și Quest Pro.

  Mișcarea definește traiectoria pieței de produse hardware de realitate virtuală, la câteva luni după ce Apple a lansat căștile sale de realitate virtuală de 3.500 de dolari.

  Potrivit CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, decizia recreează în esență bătălia dintre Android și iOS în sectorul smartphone-urilor – dar de această dată în privința căștilor de realitate virtuală.

  Produsul VR al Apple va rămâne mai scump dar va trebui să concureze cu o serie de alte dispozitive hardware la prețuri diferite, toate rulând pe sistemul de operare al Meta.

  „În fiecare eră a computerului, există întotdeauna modele deschise și închise. În cazul telefoanelor, modelul închis al Apple a câștigat. Telefoanele sunt strâns controlate și practic ești forțat să faci doar ce te lasă ei să faci. Dar nu trebuie să fie așa.”

  Mark Zuckerberg

  Decizie bazată pe strategie

  Decizia de a-și pune sistemul de operare la dispoziția partenerilor hardware se aliniază, de asemenea, raționamentului strategic declarat al Meta de a cheltui miliarde de dolari pe trimestru pe tehnologia de realitate virtuală în cadrul diviziei sale Reality Labs.

  În al patrulea trimestru din 2023, Meta a raportat o pierdere operațională de 4,65 miliarde de dolari.

  De ani de zile, Meta s-a luptat cu regulile App Store. Zuckerberg a spus că firma încearcă să dezvolte o platformă de ultimă generație în realitate virtuală și realitate augmentată, cu un magazin de aplicații controlat prin Meta, astfel încât Apple să nu îi poată respinge aplicațiile sau să îi perceapă taxe.

  Planul Meta de a oferi o platformă de sistem de operare este punctul culminant al unor ani de investiții interne.

  „Scopul nostru este să spunem că modelul deschis definește următoarea generație de calcul cu metavers, ochelari și căști de realitate virtuală”.

  Mark Zuckerberg

  Șeful Meta a curtat și Google pentru a-și adduce magazinul de aplicații Google Play pe plaftorma căștilor bazate pe Horizon. El a spus că Meta va permite, de asemenea, Steam și Microsoft Xbox Cloud Gaming să ruleze pe sistemul său de operare.

  Meta spune că deschiderea sistemului său de operare către partenerii producători de hardware le va permite să creeze tipuri specifice de hardware pentru diferite piețe, cum ar fi jocurile și productivitatea.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...