More

  DNSC se asociază cu ASE pentru găsirea de soluții în sectorul securității cibernetice

  Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) se asociază cu Academia de Studii Economice din București (ASE) pentru explorarea viitoarelor oportunități de cooperare interinstituțională în materie de securitate cibernetică.

  „Întâlnirea a avut ca scop principal semnarea acordului de parteneriat între DNSC și ASE și explorarea viitoarelor oportunități de cooperare interinstituțională în materie de securitate cibernetică.”

  DNSC

  În cadrul discuțiilor s-a pus accent pe atragerea studenților în programe de practică la DNSC, participarea experților din cadrul DNSC în calitate de lectori la anumite cursuri din cadrul facultăților ASE, accesarea de fonduri europene pentru proiecte comune, amplificând colaborarea și impactul ambelor instituții în domeniul economic.

  Acest parteneriat nu numai că oferă avantaje imediate pentru studenți și instituțiile implicate, dar are și un impact mai larg asupra societății, contribuind la pregătirea unei forțe de muncă înalt calificate, creșterea securității cibernetice și stimularea dezvoltării economice durabile.

  La începutul acestei luni, specialiştii DNSC avertizau publicul asupra faptului că infractorii cibernetici îşi perfecţionează constant scenariile şi tacticile de atac şi apelează la diverse metode pentru a prinde în capcană potenţiala victimă.

  Siguranță prin educație

  De asemenea, DNSC derulează un proiect prin care vizează instruirea unui număr de 5.000 de profesori din mediul preuniversitar și universitar în domeniul securității cibernetice, a declarat Teodor Vergu, expert în proiecte de securitate cibernetică în instituție, în conferința Agenda România 4.0 organizată de Digitalio.ro în luna februarie a acestui an.

  Vergu a adăugat că cel mai important aspect al securității cibernetice este educația, în primul rând cea furnizată acasă de către părinți copiilor, mai ales în contextul în care foarte mulți copii au acces de la vârste foarte mici la internet și nu conștientizează pericolele din mediul online.

  Lipsa acestei educații se observă și în școli, unde există un deficit de profesori de informatică. Dar, la nivel individual, fiecare utilizator de internet ar trebui să își creeze un backup pentru datele personale pe care le expune în mediul online, iar acest lucru se poate face în siguranță pe dispozitive care nu sunt conectate la internet sau în cloud.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...