Opinie-Editorial

Programarea 2.0 – Cum transformă AI procesul de creare a aplicațiilor

Investițiile în dezvoltarea AI-ului pentru programare sunt masive. Anthropic, Google, evident OpenAI, dar și alte companii de calibru, orientează resurse considerabile în această direcție. Ritmul progresului este amețitor, iar efectele sunt deja vizibile

Poate inteligența artificială (AI) influența opinia publică?

Am tot primit (și adresat) această întrebare în ultimele patru luni: Oare o inteligență artificială (super-inteligentă – poate așa cum am vorbit într-un articol precedent asociată rețelelor sociale, va putea să (ne) controleze cu ușurință – întrebare ridicată de altfel și de Daniel Kahneman, laureat Nobel în Economie (2002)?

Nu toate oglinzile sunt sparte

Articolul de astăzi va fi un pic altfel. Mai puțină explicație tehnologică, mai multă viață. Pentru că uneori, ce pare o reflecție personală e, de fapt, o întrebare care ne privește pe toți.

Anul 2025 reprezintă intrarea în era roboților umanoizi

Robotica este, fără îndoială, în plină expansiune, iar acum, impulsionată de progresele în AI și inginerie, cu atât mai mult – nu este de mirare ținând cont că roboții au avantajul de a interacționa cu lumea fizică într-o formă în care informația digitală nu o poate face.

AlfaFold și Premiul Nobel în Chimie (2024)

Dacă în articolul precedent am vorbit despre Premiul Nobel în Fizică și legătura acestei științe cu inteligența artificială, acum este momentul să discut despre Premiul Nobel în Chimie și legătura dintre chimie și AI.

Georgescu OUT! Analiză Foreign Policy Centre: Cum au fost manipulate alegerile din România

Conform studiului "Networks of Influence: Decoding foreign meddling in Romania’s elections", alegerile prezidențiale din 2024 au fost afectate de un atac cibernetic complex, combinând manipularea informației, atacuri asupra infrastructurii IT și exploatarea rețelelor sociale.

Știrile DIGITALIO

spot_img