Viitorul posibil unicorn al României vine dintr-o zonă mai puțin obișnuită: religia. Poate părea paradoxal, dar Bible Chat, o aplicație care integrează spiritualitatea cu tehnologia, are acest potențial, spune Dan Călugăreanu, partener la fondul de investiții Early Game Ventures, unul dintre finanțatorii acestui start-up creat de doi români dar care crește puternic în SUA, într-un interviu în exclusivitate pentru Digitalio.ro.
„Noi am investit de fapt în cei doi fondatori, Laurențiu Bălașa și Marius Iordache, pentru că noi asta facem la Early Game Ventures. Investim în oameni care au pasiune, investim în oameni care muncesc enorm pentru a-și atinge obiectivele și care nu renunță la prima pală de vânt care a venit peste ei”, a declarat Călugăreanu.
Bible Chat, care a plecat la drum ca o aplicație pentru iubitorii de lectură, are acum 10 milioane clienți, dintre care 9 milioane sunt din Statele Unite ale Americii. Acum, Bible Chat a ajuns una dintre primele 15 cele mai descărcate aplicații din lume.
„Asta arată că au găsit calea să își găsească găsească piața pentru a putea să ajungă cât mai rapid la utilizatori. Au crescut atât de rapid încât au cea mai mare creștere din lume legat de o aplicație în domeniul acesta. Deci potențialul este extraordinar și eu cred că are potențial de unicorn. Fără doar și poate”, a adăugat Călugăreanu.
De altfel, succesul Bible Chat este atât de mare încât au apărut deja 100 de clone ale acestei aplicații. Dar secretul celor doi fondatori ai Bible Chat stă în modul în care au făcut să meargă această aplicație.
„E vorba despre execuție. Cei doi fondatori au reușit să execute atât de bine și am toată încrederea că vor ști să meargă mai departe așa cum trebuie”, a afirmat Călugăreanu.
Dincolo de acest succes, Early Game Ventures are și alte planuri. Fondul este tot timpul în căutarea unor startup-uri interesante și promițătoare. De altfel, printre zonele de interes pentru fond sunt cyber security, verticalele de AI sau deep tech.
Dar Early Game Ventures pregătește o nouă surpriză. În curând va anunța investiția într-un agritech care are și o componentă românească dar și „destul de mult aer de Statele Unite ale Americii și de altă țară”.
„Ne doream demult să găsim o companie de agritech, să investim în zona aceasta, pentru că noi credem că este multă valoare pe care o aduce tehnologia în agricultură. Vom anunța în viitorul foarte apropiat această investiție”, a spus Călugăreanu.