ROMÂNIA DIGITALĂ | Finanțare și suport pentru testare de penetrare și evaluarea vulnerabilităților în vederea dezvoltării capacităților de securitate cibernetică în Europa Digitală

NCC România este aplicant direct în cadrul apelului dedicat NCC-urilor, CYSSDE 1st Open Call Involvement of NCCs, pentru promovarea inițiativelor de finanțare realizate în cadrul apelurilor 2 si 3 ale proiectului CYSSDE pentru entitățile din România, în materie de securitate cibernetică.

Proiectul  CYSSDE, o inițiativă finanțată de Comisia Europeană, lansează un apel deschis pentru testarea de penetrare și evaluarea vulnerabilităților. Acest apel va selecta până la zece aplicații, iar organizațiile acceptate vor putea beneficia de până la 200.000€ în co-finanțare de 50% per organizație aplicantă, precum și de până la 18 luni de suport personalizat și mentorat, conform unui comunicat de presă al Autorității pentru Digitalizarea României.

CYSSDE caută diferite tipuri de organizații specializate în testare de penetrare, atât companii individuale, cât și consorții (maxim două entități). Acestea pot include furnizori de tehnologie, companii de servicii de securitate cibernetică, instituții de cercetare (publice și private) și alte organizații relevante. Scopul este realizarea de teste de penetrare și evaluări de vulnerabilitate în sectoare esențiale (așa cum sunt definite în Directiva NIS2), inclusiv operatori de servicii esențiale, furnizori de servicii digitale, entități guvernamentale și IMM-uri care susțin aceste industrii.

Detalii despre Apelul Deschis:

Data deschiderii: 7 ianuarie 2025, ora 11:00 (ora României)
Data închiderii: 7 aprilie 2025, ora 18:00 (ora României)
Aplicații: https://bit.ly/4fp0CJ2

Despre CYSSDE

CYSSDE este un proiect european dedicat îmbunătățirii securității cibernetice pentru operatorii de servicii esențiale și IMM-uri. Acesta abordează vulnerabilitățile cunoscute și ajută organizațiile să se conformeze directivei NIS2. Proiectul realizează acest lucru prin organizarea de apeluri deschise pentru sprijinirea statelor membre, dezvoltarea de metode și scenarii pentru securitatea cibernetică și colaborarea cu centrele naționale de securitate cibernetică pentru îmbunătățirea capacităților de testare de penetrare în întreaga Europă.

„Participarea la apelul deschis reprezintă o oportunitate valoroasă pentru entitățile din România să își consolideze capacitățile de testare a securității cibernetice și să contribuie la un ecosistem digital mai sigur. Anul 2024 a fost caracterizat de evoluţii tehnologice rapide şi cu multe provocări în securitatea cibernetică, astfel investiția în testare de penetrare este esențială. Încurajăm toate companiile și instituțiile eligibile să aplice și să profite de această finanțare!” afirmă Ana Maria Bușoniu, directorul general al NCC România.

Co-finanțat de Uniunea Europeană în cadrul acordului de grant nr. 101158471. Opiniile și punctele de vedere exprimate aparțin exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Comisiei Europene. Nici Uniunea Europeană, nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img