Adrian Văduva devine acționar minoritar al companiei Trencadis

Adrian Văduva, directorul adjunct al Trencadis, intră în acționariatul companiei, alături de CEO-ul Marian Murguleț, în urma unei tranzacții prin care primul va deține 8% din capital.

Murguleț va fi în continuare acționar majoritar al companiei, cu 91,99% din acțiuni. El a preluat controlul total al companiei în 2024, devenind acționar unic prin achiziția participațiilor deținute de First Investment Holding LTD (22,48% din capital).

În 2023, Trencadis a raportat o cifră de afaceri de 33,5 milioane euro (167 milioane lei), cu 38% mai mare față de 2022, înregistrând cele mai mari venituri din istoria sa de peste 17 ani.

Adrian Văduva are o experienţă de peste 22 de ani în management și leadership în domeniul tehnologiei informației, deţinând de-a lungul timpului mai multe roluri în industrii precum telecom, integrator IT&C sau gaming.

După 13 ani în zona operațională în cadrul Connex/Vodafone România, în perioada 2017-2023 a coordonat cel mai mare centru de asigurare a calității, la nivel global, pentru liderul industriei de gaming – Electronic Arts.  

„În prezent, suntem într-un moment foarte bun din perspectiva digitalizării. România are la dispoziție peste 20 miliarde de euro prin PNRR, din care o parte substanțială pentru zona de digitalizare, dar și cu un risc semnificativ de a pierde mulți bani din cauza unor măsuri neimplementate. Ca țară, avem o absorbție destul de modestă până acum, de exemplu, pentru Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare aveam la finalul anului 2024 o rată de absorbție de doar 6,99%, iar termenul de finalizare stipulat în cadrul acordului de finanțare cu Uniunea Europeană pentru PNRR, este 2026,” a spus Văduva.

În această situație, Trencadis anticipează o „avalanșă” de proiecte lansate în viitorul apropiat, cu termene de implementare foarte scurte.

Acest lucru va exercita presiune asupra întregului lanț de implementare, de la autoritățile contractante și instanțele responsabile de soluționarea contestațiilor, până la echipele desemnate să realizeze implementarea, care vor trebui să recupereze întârzierile acumulate.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img