Meta aduce AI și traduceri live pe ochelarii Ray-Ban smart

Meta a anunțat recent că trei noi funcționalități vor fi disponibile pe ochelarii smart Ray-Ban Meta: AI live, traduceri în timp real, și Shazam. În timp ce funcțiile AI live și traducerile sunt momentan limitate la utilizatorii din programul Meta Early Access, funcția Shazam poate fi folosită de toți utilizatorii din SUA și Canada.

Funcțiile AI live și traduceri live au fost prezentate la evenimentul Meta Connect 2024. Funcția AI live permite utilizatorilor să converseze natural cu asistentul AI al Meta, în timp ce acesta analizează în timp real mediul înconjurător. Spre exemplu, dacă te afli într-un supermarket și te uiți la diferite legume și fructe, poți întreba AI-ul să îți sugereze rețete pe baza ingredientelor disponibile. Potrivit Meta, funcția poate fi utilizată timp de aproximativ 30 de minute la o singură încărcare completă.

Pe de altă parte, funcția de traducere în timp real poate converti vorbirea între engleză și spaniolă, franceză sau italiană. Utilizatorii au opțiunea de a asculta traducerea prin ochelari, sau de a vedea transcrierile direct pe telefon. Totuși, limbile trebuie descărcate în prealabil, iar utilizatorii trebuie să specifice limba pe care o vorbesc și limba vorbită de partenerul de conversație. Această funcționalitate este extrem de utilă pentru turiști și persoanele care călătoresc des în scop profesional sau personal.

Actualizările Meta vin într-un moment în care giganții din tehnologie își concentrează atenția pe AI și asistenți inteligenți pentru ochelarii smart. De exemplu, Google a anunțat recent Android XR, un nou sistem de operare pentru ochelari inteligenți, cu asistentul Gemini AI ca funcționalitate principală. În plus, Andrew Bosworth, CTO-ul Meta, a subliniat într-o postare recentă că 2024 este anul în care ochelarii AI au devenit cu adevărat relevanți. Potrivit lui Bosworth, ochelarii inteligenți reprezintă cea mai potrivită platformă pentru dispozitivele AI-native și primul hardware complet definit de inteligența artificială încă de la început.

Deși aceste funcționalități sunt momentan disponibile doar pentru utilizatorii din SUA și Canada, nu este exclus ca Meta să extindă programul Early Access și în Europa, inclusiv în România. Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, funcții precum traducerea în timp real, ar putea deveni extrem de utile pentru românii care călătoresc în țări străine, sau pentru cei care lucrează în medii multilingve.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img