Toată lumea îi cere noii șefe a industriei tech din UE să renunțe la ideile impuse de companiile telecom

Henna Virkkunen, noul vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Suveranitatea Tehnologică, trebuie să respingă propunerile eronate ale predecesorului său și să găsească o nouă abordare a viitoarei Legi a Rețelelor Digitale (DNA), a anunțat o coaliție care reprezintă societatea civilă, sectorul digital și operatorii de telefonie mobilă din Europa.

„Noua Comisie trebuie să respingă ferm propunerile din trecut, indiferent de cum sunt reformulate: acestea includ taxe de utilizare a rețelelor, mecanisme de arbitraj, reducerea sau eliminarea reglementării ex-ante a operatorilor de telecomunicații dominanți sau reglementarea nejustificată a infrastructurii de cloud – toate acestea dăunând internetului deschis,” se arată în anunț.

Asociația solicită ca Virkkunen să adopte o abordare bazată pe dovezi, care să pună accent pe concurență, neutralitatea tehnologică și protecția consumatorilor pentru viitorul digital al Europei.

Coaliția, care include Asociația Industriei de Calculatoare și Comunicații (CCIA Europe), nu este singura care își exprimă îngrijorarea.

Toată lumea este de acord că lucrurile nu merg bine

În concluziile Consiliului de săptămâna trecută, statele membre ale UE și-au exprimat, de asemenea, opoziția fermă față de mai multe propuneri controversate ale DNA, preluate de Virkkunen de la Comisia precedentă.

Semnatarii solicită, de asemenea, ca Virkkunen să respecte rezultatele celor două consultări publice consecutive, rezervările exprimate de Corpul Regulatorilor Europeni pentru Comunicatii Electronice (BEREC), precum și îngrijorările exprimate de cele 27 de state membre în 6 decembrie – toate avertizând împotriva acestor politici învechite și discreditate.

„Henna Virkkunen are șansa de a conduce cu o gândire proaspătă, dar trebuie să rupă mai întâi cu ideile eșuate din trecut, așa cum i-au cerut și statele membre. Dacă Legea Rețelelor Digitale va deveni realitate, aceasta trebuie să prioritizeze politici care protejează concurența, neutralitatea rețelelor și bunăstarea consumatorilor – mai degrabă decât să sprijine operatorii telecom. Proiecte precum taxele de utilizare a rețelelor sau consolidarea artificială a pieței telecom ar dăuna transformării digitale a Europei și nu reflectă realitatea modului în care funcționează internetul,” a declarat Maria Teresa Stecher, Manager de Politici al CCIA Europe.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img