Google va impune clienților săi de Cloud autentificarea cu mai mulți factori

Google Cloud va introduce autentificarea multifactorială (MFA) obligatorie pentru toți utilizatorii până la sfârșitul anului 2025. Acest proces a început în această lună și urmează să se încheie până la sfârșitul anului viitor.

În prezent, peste 70% dintre conturile Google folosite frecvent au deja MFA activată.

De la începutul anului 2025, Google Cloud va solicita MFA pentru toți utilizatorii care folosesc parolă, iar până la finalul anului viitor, această cerință va fi extinsă și la utilizatorii care folosesc autentificare prin furnizori de identitate.

Adoptarea MFA la nivel global, care a început anul trecut pentru conturile de administratori, urmează pași similari realizați de AWS și Microsoft.

Cei trei furnizori majori de cloud – AWS, Microsoft Azure și Google Cloud – vor avea cerințe MFA pentru toți sau pentru o parte dintre utilizatori până la sfârșitul anului viitor.

Clienții vor fi responsabili pentru conturile lor, nu furnizorii

Noile măsuri de securitate, comune furnizorilor de cloud, sprijină inițiativa Agenției de Securitate Cibernetică și Infrastructură a SUA (CISA) de a transfera responsabilitatea securității de la clienți la furnizori.

MFA este o componentă esențială a inițiativei „secure-by-design” a agenției, la care toți cei trei furnizori menționați au aderat.

„Această schimbare este susținută de dovezi solide, atât din experiența noastră, cât și din partea agențiilor guvernamentale din SUA. CISA a constatat că MFA reduce cu 99% riscul ca un utilizator să fie compromis, un motiv puternic pentru această schimbare.”

AWS a început să implementeze MFA pentru unii utilizatori la începutul acestui an și a extins procesul treptat din iunie.

Microsoft a introdus cerința de MFA pentru toate autentificările în Azure în octombrie și a anunțat că va extinde MFA și pentru alte servicii la începutul anului 2025.

Carol Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai recente știri

spot_img

Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

Te-ar putea interesa și...