More

    Sectorul health tech din Europa, amenințat de deficitul de talente

    WorkInHealth Foundation și Fondul European de Investiții au lansat un raport privind deficitul de competențe din sectorul health tech european. Concluzia principală este că deficitul de talente, în special în domenii emergente, unde cererea pentru competențe în inovare, comercializare și abilități digitale crește exponențial, amenință sustenabilitatea și potențialul de creștere.

    Abordarea acestui deficit este, prin urmare, de o importanță crucială.

    Fundația WorkInHealth își propune să reducă decalajul dintre nevoile industriei sănătății și talentele adecvate, pentru a stimula inovația în sănătate, prin activități structurate în patru axe.

    Patru posibile soluții

    În primul rând, trebuie identificat din timp necesarul de competențe prin business intelligence.

    Apoi, trebuie creat un nou bazin de talente la nivel pan-european, unde să se instruiască milioane de specialiști prin programe de recalificare personalizate.

    De asemenea, acești specialiști vor trebui puși în legătură cu angajatorii printr-o platformă alimentată de inteligență artificială și servicii dedicate.

    „Dacă Europa dorește să mențină un sector al sănătății vibrant și sustenabil, care să fie lider în inovație, trebuie să ne ridicăm la provocarea de a recruta și educa cele mai bune talente,” a declarat Céline Carrera, președintele Fundației WorkInHealth.

    Studiul a identificat trei mari lacune de competențe, respectiv abilități tehnice și expertiză STEM, abilități de analiză a datelor și cunoașterea reglementărilor.

    Raportul sugerează cinci direcții strategice

    În primul rând, trebuie făcute angajări de personal, deoarece aceasta este metoda principală pentru a satisface nevoile operaționale imediate.

    A doua direcție este externalizarea, văzută ca soluția principală pentru activități temporare sau secundare, dublată de formarea noilor specialiști și de reținerea talentelor prin practici inovatoare de management și flexibilitate la locul de muncă, pentru a construi loialitatea angajaților.

    A cincea direcție strategică este mentoratul, recunoscut ca un instrument puternic pentru dezvoltarea competențelor.

    Raportul a fost bazat pe un studiu realizat în rândul a 472 de manageri de fonduri de capital de risc (VC) din 371 de firme de VC cu sediul în UE.

    Carol Dan

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...