More

    Intel disponibilizează 15% din forța de muncă, deși primește ajutoare de stat peste 8 miliarde de dolari

    Intel va disponibiliza 15% din forța sa de muncă, adică peste 15.000 de angajați, în încercarea de a se redresa după rezultate financiare dezamăgitoare.

    În luna martie a acestui an, guvernul SUA a decis să acorde Intel nu mai puțin de 8,5 miliarde de dolari pentru a sprijini operațiunile de producere a cipurilor în SUA.

    Intel a raportat o scădere de 1% a veniturilor în al doilea trimestru al acestui an.

    „Nu luăm aceste decizii cu ușurință și am analizat atent impactul asupra familiei Intel. Sunt decizii grele, dar necesare. Aceste reduceri nu afectează capacitatea noastră de a ne executa obiectivele”, a declarat CEO-ul Intel, Pat Gelsinger.

    Reducerea locurilor de muncă va afecta departamente de vânzări, marketing și rolurile administrative și face parte dintr-un plan general de reducere a costurilor.

    Această mișcare urmează unei reduceri de 5% a personalului anunțată de Intel anul trecut.

    Fonduri pentru producția de cipuri

    Fondurile primite de Intel în martie reprezintă cel mai mare grant acordat până acum de guvernul SUA prin Legea CHIPS, o legislație adoptată în 2022 care va aloca 52,7 miliarde de dolari pentru a sprijini producția de cipuri, cercetarea și formarea forței de muncă.

    Compania va beneficia, de asemenea, de credite fiscale de până la 25% pentru investiții de 100 de miliarde de dolari și va fi eligibilă pentru împrumuturi federale de până la 11 miliarde de dolari.

    Cele 8,5 miliarde de dolari acordate Intel vor fi folosite pentru construirea de fabrici de cipuri în Arizona, New Mexico, Ohio și Oregon.

    Intel a declarat că investițiile în aceste fabrici vor crea peste 10.000 de locuri de muncă în cadrul companiei, 20.000 de locuri de muncă în construcții și alte mii de roluri în industriile de suport. „

    Astăzi, SUA produc 12% din semiconductorii comercializați la nivel mondial, comparativ cu 37% în anii 1990.

    Firma de consultanță McKinsey prevede că valoarea industriei de  semiconductori va crește semnificativ în acest deceniu, de la 600 de miliarde de dolari în 2021 la peste 1 trilion de dolari până în 2030.

    Carol Dan

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...