Relația „prietenoasă” a Kamalei Harris cu Big Tech și impactul asupra inteligenței artificiale

Odată cu retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială din SUA și înlocuirea lui cu vicepreședintele Kamala Harris, toate privirile s-au îndreptat către abordarea ei asupra problemelor importante precum Big Tech, drepturile la confidențialitate și inteligența artificială (AI).

Kamala Harris are o legătură îndelungată cu Silicon Valley, dar, deși este nativă din Oakland, nu se teme să cheme la ordine unele dintre cele mai mari nume din tehnologie și să implementeze reglementări mai stricte menite să protejeze consumatorii – în special când vine vorba de AI.

Istoria și relațiile Kamalei Harris cu Big Tech

Harris are o istorie mai îndelungată cu Silicon Valley decât Joe Biden. Ca fost procuror general și senator al Californiei, ea a primit sprijinul multor titani ai tehnologiei, menținând legături strânse cu această industrie.

De exemplu, Harris a participat la nunta co-fondatorului Napster, Sean Parker, iar cumnatul ei este Tony West, directorul juridic al Uber.

De la nominalizara ei drept candidat pentru funcția de președințe, Harris a primit numeroase donații și sprijin public din partea unor figuri influente din tehnologie, inclusiv Ron Conway, cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman și CEO-ul Salesforce Marc Benioff.

Cu toate acestea, ea nu a ezitat să tragă la răspundere liderii marilor companii de tehnologie.

De exemplu, i-a cerut socoteală lui Mark Zuckerberg pentru rolul companiei sale în răspândirea dezinformării și a susținut confidențialitatea tehnologică, în special în contextul drepturilor de reproducere ale femeilor.

Viziunea Kamalei Harris asupra inteligenței artificiale

Harris a subliniat „amenințările existențiale” pe care le prezintă AI, avertizând directorii generali din domeniul tehnologiei despre responsabilitatea pe care o au de a diminua riscurile asociate AI.

Ea a abordat probleme precum înșelătoriile AI, tehnologia deepfake și prejudecățile, sugerând că ar putea implementa politici stricte pentru a limita impactul negativ al AI dacă va ajunge la putere.

„Când o femeie este amenințată de un partener abuziv cu fotografii deepfake explicite, nu este asta o chestiune existențială pentru ea? Când un tânăr tată este închis pe nedrept din cauza prejudecăților? Nu este asta o problemă existențială pentru familia lui?”  – Vicepreședintele Kamala Harris

Contrastul cu Donald Trump

Donald Trump are o abordare diferită față de AI. Disprețul său față de Silicon Valley este bine cunoscut, iar el a criticat frecvent marile companii de tehnologie.

Chiar săptămâna trecută, Trump  l-a amenințat pe Mark Zuckerburg cu închisoarea, acuzându-l de fraudă electorală.

De asemenea, Trump a spus recent că marile companii de tehnologie sunt „prea mari” și „prea puternice”.

Deși primește sprijin de la miliardarii din domeniul tehnologiei, Trump este mai puțin preocupat de riscurile AI și a cerut mai puține restricții federale privind IA, ceea ce ar putea accelera utilizarea nelimitată a tehnologiei.

Carol Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai recente știri

spot_img

Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

Te-ar putea interesa și...