More

  Turcia a amendat Google cu 15 milioane de dolari

  Autoritatea turcă de supraveghere a concurenței a anunțat că a sancționat Google cu o amendă de aproximativ 482 de milioane de lire turcești (14,85 milioane de dolari) pentru nerespectarea obligațiilor referitoare la căutările de hoteluri.

  Într-un comunicat emis pe 10 iunie, Autoritatea de Concurență a explicat că penalizarea a fost impusă din cauza nerespectării de către Google a normelor privind concurența loială în raport cu alte motoare de căutare locale.

  Google a fost acuzat de crearea unui avantaj față de serviciile locale concurente de căutare și comparare a prețurilor de cazare.

  „În ciuda poziției dominante a Google pe piața serviciilor generale de căutare, este dificilă operarea concurenților și se denaturează concurența pe piețele serviciilor de căutare locale și a serviciilor de comparare a prețurilor de cazare, împiedicând site-urile de căutare locale rivale să intre pe piață”.

  În luna mai, autoritatea de supraveghere a concurenței anunțase că va aplica o amendă de 0,0005% din veniturile zilnice ale Google până când compania își va îndeplini anumite obligații neîndeplinite.

  În cele din urmă, a fost aplicată noua amendă, în locul sancțiunii anunțate anterior.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...