More

  Inteligența artificială a Meta se antrenează folosind postările de pe rețelele sociale din Europa

  Meta Platforms a început să utilizeze conținut de pe rețelele sociale din Europa pentru a-și antrena modelele generative de inteligență artificială.

  Meta va folosi postările publice de pe platformele sale, cum ar fi Instagram și Facebook, pentru a antrena modelele mari de limbaj Llama, conform unei postări pe blogul oficial.

  Această decizie aliniază abordarea companiei în Europa cu modul în care tratează datele pentru modelele sale de inteligență artificială în alte regiuni, în ciuda reglementărilor stricte ale UE privind confidențialitatea și transparența.

  Meta promite să nu folosească mesajele private

  Într-un interviu pentru Reuters din septembrie, șeful Meta a declarat că postările publice de pe Facebook și Instagram sunt folosite pentru antrenarea modelelor Llama, excluzând însă postările private și mesajele partajate doar cu prietenii.

  În aprilie, când Meta a lansat cele mai recente versiuni ale modelului Llama, compania încă lucra la metodele corecte pentru a implementa acest proces în Europa, conform declarațiilor directorului de produs pentru Reuters.

  Luna trecută, Meta a anunțat că va începe să informeze utilizatorii Facebook și Instagram din Europa și Regatul Unit despre modul în care informațiile publice partajate pe platformele Meta sunt utilizate pentru dezvoltarea și îmbunătățirea inteligenței artificiale.

  Grupul de advocacy NYOB a depus plângeri în diverse țări europene, contestând această decizie, argumentând că notificările oferite de Meta sunt insuficiente.

  Conform reglementărilor UE privind confidențialitatea, Meta ar trebui să obțină consimțământul explicit al utilizatorilor pentru a folosi datele lor în acest mod.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...