More

  Amazon, Best Buy și Google vor începe să vândă dispozitive inteligente cu eticheta „protejat împotriva hackerilor”

  Amazon, Best Buy și Google ar putea începe să vândă în curând dispozitive inteligente cu eticheta „protejat împotriva hackerilor”. În iulie anul trecut, administrația Biden și Comisia Federală de Comunicații (FCC) au propus programul U.S. Cyber Trust Mark, o inițiativă voluntară de etichetare a produselor de securitate cibernetică, menită să ajute consumatorii să aleagă dispozitive conectate la internet certificate de producători ca fiind protejate de hackeri, escroci și alți infractori cibernetici.

  Printre dispozitivele care vor purta această etichetă se numără dispozitive inteligente pentru internetul lucrurilor (IoT), cum ar fi camere video de la sonerii, difuzoare activate vocal, monitoare pentru copii, televizoare, aparate de bucătărie, termostate și aparate de fitness.

  Deocamdată, smartphone-urile, computerele personale, routerele și anumite dispozitive medicale conectate la internet, precum termometrele inteligente, nu sunt incluse.

  Acestea din urmă sunt protejate de reglementările Administrației Federale a Medicamentelor.

  Autovehiculele și datele stocate în acestea sunt, de asemenea, excluse, fiind supravegheate de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

  Programul se bazează pe colaborarea public-privată, FTC oferind supraveghere și aplicare, iar administratorii de etichete terți aprobați vor gestiona activități precum evaluarea aplicațiilor produselor, autorizarea utilizării etichetei și educarea consumatorilor.

  Testele de conformitate vor fi gestionate de laboratoare acreditate

  Produsele care îndeplinesc criteriile vor avea pe ambalaj o siglă Cyber Trust Mark din SUA, inscripționată cu un cod QR pe care consumatorii îl vor putea scana pentru a primi informații de securitate detaliate și actualizate despre respectivul dispozitiv.

  Până acum, companii precum Amazon, Best Buy, Google, LG Electronics, Logitech și Samsung Electronics s-au angajat în acest program, deși nicio companie nu a utilizat încă noile etichete.

  În martie, FCC a votat pentru aprobarea programului, cu scopul de a-l lansa în cursul acestui an.

  În timpul unei discuții din luna mai la Institutul McCrary de la Universitatea Auburn din Washington, Nicholas Leiserson, directorul național adjunct cibernetic al Casei Albe pentru politici și programe cibernetice, a declarat: „Sperăm că, până în sezonul sărbătorilor, veți începe să vedeți dispozitive care au această etichetare.”

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...