Patru start-upuri din România, acceptate într-un program Techcelerator și Google

Techcelerator și Google for Startups au selectat nouă startup-uri din România, Polonia, Serbia și Turcia în cadrul Advancing AI, program de accelerare pentru startup-urile din regiune care creează produse bazate pe soluții AI (Artificial Intelligence).

„Soluțiile de Inteligență Artificială vor fi cel mai des utilizate pe viitor în domeniul sănătății (15,7% din valoarea pieței), în special pentru diagnosticarea bolilor, dezvoltarea de medicamente și medicină personalizată. Alte domenii în care vom vedea tot mai des soluții AI sunt în zona de enterprise software precum domeniul financiar și securitate cibernetică, cel de producție, business&legal, retail și logistică, energie verde și generarea de noi materiale”.

Cristian Dascălu, Managing Partner Techcelerator

Cele nouă startup-uri au fost alese din 130 de aplicații din peste 20 de țări.

Programul de accelerare Advancing AI #4 se derulează de-a lungul a zece săptămâni și se va încheia la finalul lunii mai, urmand ca startup-urile să intre în perioada de asistență post program.

O treime dintre startup-urile finaliste sunt din zona de sănătate iar o parte importantă din segmentul de securitate cibernetică.

Startup-urile finaliste

Travatar (Polonia): Soluție de securitate cibernetică și analiză a datelor, combinând biometria comportamentală și AI pentru a asigura securitatea site-urilor și a oferi date de trafic precise.

Feyenally (Polonia): Aplicație mobilă AI, EyeTEST, pentru autoexaminarea ochilor și depistarea erorilor de refracție acasă.

NS-EDGE (România): Platformă AI de monitorizare a securității cibernetice, care detectează amenințările în timp real și procesează terabiți de date zilnic.

Abrakadabra Games Technology (Turcia): Aplicație care transformă videoclipuri din viața reală în jocuri mobile, integrând blockchain pentru colaborare și monetizare.

Naratix (România): Suită de roboți AI care îmbunătățesc viteza și acuratețea activităților e-commerce, reducând costurile cu până la 99%.

Mantiscope (Turcia): Platformă AI care accelerează diagnosticarea medicală și îmbunătățește îngrijirea pacienților prin detectarea automată a anomaliilor.

FigVision (România): Instrument AI care transformă capturi de ecran în componente de design Figma complet editabile.

AmabiexAi (România): Platformă medicală combinând imagistica AI pentru diagnosticare digitală, monitorizare și tratament al patologiilor cronice.

Beehold (Serbia): Asistent digital AI pentru apicultori, optimizând gestionarea stupilor și producția de miere.

Startup-urile selectate beneficiază de un program personalizat de validare și optimizare a business case-urilor în cadrul căruia colaborează cu mentori cu expertiză tehnică și de business development în domeniul inteligenței artificiale.

Companiile care vor performa cel mai bine în programul de accelerare Advancing AI #4 vor intra direct în programele de atragere de runde de investiții dezvoltate de Techcelerator împreună cu investitorii locali și regionali pentru a accesa rapid piețele internaționale și pentru a dezvolta proiecte pilot.

De asemenea, fiecare companie poate accesa până la 350.000 dolari în credite Google Cloud și Firebase și beneficii de la partenerii Techcelerator, precum credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks & Notion și altele.

Adrian Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai recente știri

spot_img

Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

Te-ar putea interesa și...