More

  OpenAI încheie un acord cu Reddit pentru a avea acces în timp real la conținutul platformei

  OpenAI a semnat un acord cu Reddit pentru accesul la conținut în timp real din API-ul de date al platformei, permițând ChatGPT accesul la discuțiile de pe site. Acest acord este similar cu cel semnat anterior de Reddit cu Google, care valorează 60 de milioane de dolari.

  Pe lângă accesul la date, acordul va permite Reddit să introducă noi funcții bazate pe inteligență artificială pentru utilizatori, folosind modelele mari de limbaj ale OpenAI pentru a dezvolta noi aplicații. De asemenea, OpenAI va deveni partener de publicitate pe Reddit.

  Reacții și implicații

  Comunitatea Reddit a avut anterior reacții critice la deciziile conducerii platformei. În iunie 2023, peste 7.000 de clienți au intrat în grevă, protestând împotriva modificărilor aduse prețurilor API-ului. Este de așteptat ca acest nou parteneriat cu OpenAI să genereze discuții și reacții diverse din partea utilizatorilor.

  Recent, parteneriatul între OpenAI și platforma de programare Stack Overflow a generat controverse, utilizatorii fiind suspendați pentru încercarea de a-și șterge postările. În acest context, rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii Reddit la noul acord.

  Deși nu au fost dezvăluiți termenii financiari sau detalii despre, a fost menționat că CEO-ul OpenAI, Sam Altman, este acționar la Reddit.

  „Reddit a devenit una dintre cele mai mari arhive deschise de pe internet de conversații umane autentice, relevante și mereu actualizate despre orice și orice. Includerea acestuia în ChatGPT ne susține credința într-un internet conectat, îi ajută pe oameni să găsească mai mult din ceea ce caută și îi ajută pe noi audiențe să găsească comunitate pe Reddit”.

  Steve Huffman, CEO-ul Reddit

  Reddit a avut o abordare precaută față de companiile care culeg datele pentru a antrena modele AI. De exemplu, a amenințat că va bloca accesul crawlerelor web ale Google pe site.

  De asemenea, OpenAI a notificat moderatorii subreddit-ului r/ChatGPT că utilizarea siglei ChatGPT ca fotografie de afișare încalcă drepturile de autor ale OpenAI.

  Acest nou acord marchează o colaborare semnificativă între OpenAI și Reddit, cu potențialul de a aduce beneficii considerabile ambelor părți, dar și de a stârni dezbateri în rândul utilizatorilor platformei.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...