More

  Ministerul Cercetării lansează platforma #NoFake pentru raportarea conținutului deepfake

  Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a anunțat lansarea platformei #NoFake, un nou instrument destinat raportării și analizării conținutului deepfake de pe rețelele de socializare.

  Noua platformă, disponibilă la adresa www.mcid.gov.ro/nofake, permite cetățenilor să raporteze conținut digital fals, denigrator sau manipulator.

  „Platforma #NoFake va funcționa ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ceea ce privește falsurile digitale, conținutul denigrator, dezinformările și manipulările online. Le mulțumesc partenerilor noștri din mediul privat – Google, Meta și TikTok – pentru eforturile de până acum. Au reușit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanțială din conținutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare”.

  Ministrul Dibitalizării, Bogdan Ivan

  Platforma #NoFake va asigura permanența în preluarea cererilor în fiecare zi, inclusiv în weekend, în intervalul 08:00-22:00.

  Aceasta va funcționa ca un canal de raportare temporar în anul 2024, având ca scop „asigurarea integrității alegerilor democratice la nivel local, național, prezidențial și european”.

  „Acest nou mecanism de raportare va funcționa complementar cu eforturile de până acum și cu posibilitatea pe care fiecare rețea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #NoFake va asigura raportarea și analiza rapidă a acelor materiale, puține, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare rețea socială în parte”.

  Ministrul Dibitalizării, Bogdan Ivan

  În februarie, ministrul Ivan a spus că 97% din bugetul instituției este axat pe investiţii şi dezvoltare. Valoarea bugetului MIPE pentru acest an este de 3,1 miliarde de lei.

  Totodată, ministerul va avea cu 25% mai puține posturi de conducere și va avea două departamente fără funcții de conducere suplimentare, respectiv departamentul pentru Inteligență Artificială și Tehnologii Emergente și cel pentru Securitate Cibernetică.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...