More

  Microsoft le sugerează angajaților din China să se relocheze din cauza tensiunilor cu SUA

  Microsoft le-a cerut angajaților din diviziile de cloud computing și inteligență artificială din China să ia în considerare mutarea în afara țării, pe fondul restricțiilor impuse de Washington pentru a limita accesul Beijingului la tehnologia avansată.

  Potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal, personalului format majoritar din ingineri chinezi i s-a oferit posibilitatea de a se transfera în țări precum SUA, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă.

  Ofert vizează aproximativ 700-800 de angajați implicați în învățarea automată și alte activități de cloud computing.

  Un purtător de cuvânt al Microsoft a confirmat pentru CNBC a subliniat că firma rămâne angajată în regiune și că transferurile nu vor afecta operațiunile sale curente.

  Această mișcare are loc pe fondul eforturilor SUA de a împiedica China să dezvolte tehnologie AI de ultimă oră, care ar putea fi folosită în scopuri militare.

  SUA presează China tot mai mult

  În ultimii doi ani, SUA au impus multiple restricții Chinei, limitându-i accesul la cipuri avansate și echipamente de fabricare a cipurilor necesare antrenării modelelor AI.

  Administrația Biden intenționează acum să impună noi restricții asupra exportului de modele avansate de inteligență artificială, cum ar fi modelul de limbaj mare folosit de ChatGPT, susținut de Microsoft.

  Statele Unite se tem că modelele AI, care pot analiza cantități mari de date pentru a genera conținut, ar putea fi utilizate pentru atacuri cibernetice sau pentru a dezvolta arme biologice.

  Microsoft a raportat anterior că hackerii susținuți de stat din Rusia, China și Iran au folosit instrumente AI de la OpenAI pentru a-și perfecționa abilitățile și a sprijini campaniile de hacking.

  Microsoft este prezentă în China de peste trei decenii și menționează că centrul său de cercetare și dezvoltare din această țară este cel mai mare din afara SUA.

  În ciuda reglementărilor stricte ale Beijingului care nu au permis intarea în țară a multor companii tehnologice occidentale, Microsoft a reușit să se mențină și să dezvolte operațiuni semnificative în China.

  Această strategie de relocare a personalului ar putea ajuta compania să facă față actualului context geopolitic complicat și să își protejeze capacitățile tehnologice avansate de influențele și restricțiile guvernamentale.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...