More

  Cafenelele din Europa s-au săturat de nomazii digitali

  Unele cafenele europene au interzis complet utilizarea laptopurilor, iar altele percep o taxă orară pentru privilegiul de a le folosi. În Spania, unele cafenele merg până acolo încât întrerup conexiunea la internet.

  Unul dintre avantajele de a fi nomad digital este posibilitatea de a lucra din diverse cafenele atrăgătoare din întreaga lume. Cu toate acestea, în anumite zone din Spania, nomazii digitali și laptopurile lor au devenit indezirabili.

  Barurile și cafenelele din Valencia, Santiago și Barcelona au luat măsuri drastice împotriva nomazilor digitali care ocupă mesele pentru perioade lungi de timp, uneori pentru prețul unei singure cafele.

  Nervi mulți și cafele puține

  Proprietarii de cafenele spun că nomazii digitali ocupă mesele ore întregi, fapt care le afectează afacerile. În Valencia, Santiago și Barcelona, barurile și cafenelele au decis să oprească WiFi-ul pentru a-i descuraja.

  Unele cafenele afișează mesaje prin care interzic munca la distanță în timpul orelor de vârf, între 8:30 și 12:30, iar altele permit folosirea laptopurilor doar cu condiția de a elibera mesele pentru grupuri sau clienți obișnuiți.

  Raquel Llanes, proprietara unei cafenele din zona Raval din Barcelona, a explicat că situația a scăpat de sub control.

  „Am avut clienți care au comandat un espresso și au stat jos timp de opt ore, oameni care ne-au cerut să dăm muzica mai încet pentru a putea avea întâlniri online, clienți care și-au scos caserolele cu mâncare de acasă.”

  Raquel Llanes

  Ea a adăugat că, deși inițial au adaptat spațiul pentru a facilita munca nomazilor digitali, după doi ani și-au dat seama că acest lucru nu este sustenabil financiar.

  De câțiva ani, cafenelele din Paris, Berlin, Lisabona și Brighton au adoptat măsuri similare. Unele au interzis complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep o taxă orară pentru a permite utilizarea acestora.

  Proprietarii de cafenele spun că nu este vorba doar de rentabilitate, ci și de menținerea funcției principale a cafenelelor: locuri pentru interacțiuni față în față.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...