More

  Anthropic, rivalul OpenAI, lansează un chatbot pentru europeni

  Compania Anthropic, fondată de foști directori și cercetători de la OpenAI și sprijinită de Google și Amazon, a lansat în Europa chatbotul Claude, la doar câteva ore după ce rivalul său, ChatGPT, susținut de Microsoft, și-a lansat cea mai recentă versiune.

  De marți, utilizatorii din Europa pot accesa Claude.ai, versiunea web a asistentului AI, precum și versiunea gratuită, aplicația Claude iOS și oferta Claude Team pentru afaceri. Botul poate fi utilizat în limbile franceză, spaniolă, germană, italiană și alte limbi europene.

  „Suntem incredibil de încântați să ne lansăm în Europa, deoarece regiunea este bine poziționată pentru a valorifica beneficiile inteligenței artificiale. Claude are o serie de caracteristici specifice care susțin valorile UE și se adresează pieței UE; l-am proiectat pe Claude pentru a evita prejudecățile, discriminarea și discursul instigator la ură; el este concentrat pe o AI fiabilă și accesibilă pentru toți”.

  purtător de cuvânt al Anthropic

  Anthropic și-a lansat cel mai rapid și mai puternic model de limbaj mare (LLM) în luna martie a acestui an, care mai târziu a inclus trei modele de ultimă generație, respectiv Claude 3 Haiku, Claude 3 Sonnet și Claude 3 Opus.

  Claude versus ChatGPT

  Claude.ai și aplicația Claude iOS sunt gratuite, dar Claude Pro și toate modelele, inclusiv cel mai avansat model Claude 3 Opus costă 18 euro, ceea ce este puțin mai puțin costisitor decât ChatGPT4.

  Anthropic susține că cel mai capabil dintre aceste modele a depășit GPT-4 și Gemini Ultra la teste precum raționament, matematică de bază și cunoștințe la nivel de absolvent de facultate. Unul dintre avantajele sale este posibilitatea de a încărca și procesa documente lungi, ceea ce este posibil doar în versiunea plătită a ChatGPT.

  Opus poate sumariza aproximativ 200.000 de tokenuri, în timp ce ChatGPT poate rezuma aproximativ 3.000. Un token este o unitate de măsură care calculează cantitatea de date text care este procesată de chatbot-ul tău.

  Compania spune că a luat o serie de măsuri pentru a ajuta la protejarea împotriva dezinformării și a dezinformării în alegeri.

  „Utilizarea tehnologiei noastre în campanii politice și lobby este interzisă, am construit sisteme automate pentru a detecta și a preveni utilizarea greșită, cum ar fi dezinformarea sau operațiunile de influență. De asemenea, efectuăm teste pentru a identifica vulnerabilitățile și riscurile legate de alegeri și am creat teste cantitative pentru a evalua paritatea politică, rezistența la abuz și dezinformarea”.

  purtător de cuvânt al Anthropic

  Confidențialitatea este, de asemenea, o preocupare pentru Anthropic, care nu folosește solicitări pentru a antrena modele decât dacă utilizatorii umani își dau permisiunea. De asemenea, datele utilizatorilor sunt păstrate doar timp de 90 de zile.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...