More

  OpenAI a lansat un nou model AI și o versiune pentru desktop a ChatGPT

  OpenAI a lansat un nou model AI și o versiune pentru desktop a ChatGPT, împreună cu o interfață de utilizator actualizată, într-o încercare de a extinde utilizarea popularului său chatbot.

  Odată cu această actualizare, toți utilizatorii vor avea acces la GPT-4, a declarat șefa departamentului de tehnologie din companie, Mira Murati. Ea a adăugat că noul model, GPT-4o, este “mult mai rapid” și are capacități îmbunătățite pentru conținutul scris, video și audio.

  Noul model permite ChatGPT să gestioneze 50 de limbi diferite cu viteză și calitate îmbunătățite și va fi disponibil și prin intermediul API-ului OpenAI, făcând posibil ca dezvoltatorii să înceapă să construiască aplicații folosind noul model astăzi, a spus Murati.

  OpenAI a spus că în cele din urmă intenționează să permită utilizatorilor să converseze video cu ChatGPT.

  “Este prima dată când facem cu adevărat un pas uriaș înainte când vine vorba de ușurința în utilizare”.

  Mira Murati

  OpenAI, susținut de Microsoft, a fost evaluat la peste 80 miliarde de dolari de către investitori. Compania, fondată în 2015, este sub presiune să rămână în fruntea pieței AI generative în timp ce trebuie să găsească și modalități de a câștiga bani, deoarece cheltuiește sume masive pe procesoare și infrastructură.

  Murati a adăugat că GPT-4o este de două ori mai rapid și costă mai puțin de jumătate față de GPT-4 Turbo. OpenAI a mai spus că noul model poate răspunde la solicitările audio ale utilizatorilor “în doar 232 de milisecunde, cu o medie de 320 de milisecunde, ceea ce este similar cu timpul de răspuns uman într-o conversație”.

  În plus, noul model OpenAI poate funcționa ca un traducător, chiar și în modul audio, a adăugat compania. Noul model va fi lansat mai întâi marți pentru clienții ChatGPT Plus și Team, iar mai apoi către clienții comerciali.

  Acesta va fi disponibil și pentru cei care folosesc versiunea gratuită a ChatGPT, dar vor avea limite de utilizare.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...