More

  China este „un risc cibernetic real” pentru Anglia

  China prezintă un risc cibernetic real și în creștere pentru Regatul Unit, a declarat șeful agenției britanice de spionaj GCHQ, adăugând că, în timp ce Rusia și Iranul reprezintă o amenințare imediată, Beijingul este o amenințare definitorie pentru acest secol.

  În SUA și în întreaga Europă a crescut anxietatea cu privire la presupusa activitate cibernetică și de spionaj a Chinei. Beijingul a negat în mod repetat aceste acuzații.

  Luni, premierul Marii Britanii a spus că țara se confruntă cu o amenințare din partea „unei axe a statelor autoritare precum Rusia, Iran, Coreea de Nord și China”.

  „Așa cum a spus prim-ministrul ieri, următorii câțiva ani vor fi unii dintre cei mai periculoși și care vor genera multe schimbări”.

  Anne Keast-Butler de la GCHQ

  În primul său discurs public important de când a fost numită director al agenției de comunicații de informații, anul trecut, Keast-Butler a spus că amenințarea din partea Rusiei este acută și răspândită la nivel global.

  Iranul a rămas agresiv în spațiul cibernetic, iar grupurile asociate cu Teheranul au fost implicate în atacuri în multe țări. Dar China este prioritatea agenției britanice.

  „În spațiul cibernetic, credem că acțiunile iresponsabile ale Chinei slăbesc nivelul de securitate a internetului pentru toți”.

  Anne Keast-Butler de la GCHQ

  Directorul național cibernetic al SUA Harry Koker a declarat că hackerii militari chinezi ocolesc apărarea SUA în spațiul cibernetic și vizează interesele SUA la „o scară fără precedent”.

  „Într-un scenariu de criză sau conflict, China și-ar putea folosi capacitățile cibernetice pre-poziționate pentru a face ravagii în infrastructura civilă și a descuraja acțiunile militare ale SUA”.

  Harry Koker

  Într-un discurs de luna trecută, premierul Sunak a spus că hackeri chinezi afiliați statului au condus „campanii cibernetice malițioase” împotriva parlamentarilor britanici.

  El a spus săptămâna trecută că un „actor malign”, despre care presa britanică a spus că este China, a compromis probabil sistemul de plăți folosit de forțele armate britanice, acuzații pe care Beijingul le-a descris drept absurde.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...