More

  Apple și Google vor alerta utilizatorii dacă sunt urmăriți cu dispozitive wireless

  iPhone-urile și telefoanele Android cu sisteme de operare actualizate vor primi avertizări în cazul în care sunt detectate dispozitive wireless care îi urmăresc pe utilizatorii lor. Apple și Google au implementat aceste alerte în sistemele lor de operare, începând cu iOS 17.5 pentru Apple, în timp ce pentru dispozitivile Android este necesară versiunea 6.0 sau una mai nouă.

  Această colaborare are scopul de a remedia potențialele dezavantaje ale dispozitivelor de urmărire wireless, precum AirTag-ul de la Apple, care sunt utile pentru găsirea obiectelor pierdute sau furate, dar pot fi și folosite de infractori pentru a urmări oameni.

  Utilizatorii de iPhone-uri și Android-uri actualizate vor primi alerte care îi informează dacă un tracker Bluetooth „a fost detectat și se mișcă împreună cu ei”.

  Alertele care avertizează împotriva unui AirTag care urmărește un utilizator au fost deja integrate în Android. Utilizatorii au posibilitatea să solicite ca tracker-ul să emită un sunet pentru a fi mai ușor de găsit și să acceseze instrucțiuni despre cum să-l dezactiveze.

  Un gadget cu potențial periculos

  Atunci când Apple a lansat inițial AirTag-urile, în 2021, acestea au fost adoptate cu entuziasm de către utilizatori, care le-au atașat la chei, bagaje sau mașini, folosind rețeaua de dispozitive Apple și semnalele Bluetooth pentru a le localiza rapid.

  Cu toate acestea, dispozitivele au fost și ele folosite în scopuri criminale. Prin urmare, Apple a colaborat cu Google pentru a integra alerte și avertismente în iOS și Android, în încercarea de a reduce utilizarea abuzivă a acestor dispozitive.

  Apple și Google permit companiilor terțe, cum ar fi Chipolo și Motorola, să își construiască propriile dispozitive de urmărire.

  Cu toate acestea, atunci când companiile terțe dezvoltă așa-numitele dispozitive de urmărire a dispozitivelor pierdute “Find My”, acestea trebuie să le creeze conform specificațiilor Apple și Google.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...