More

  Accesul la internet îi face pe oameni să se simtă mai bine, dar le deprimă pe tinere

  Accesul și utilizarea internetului sunt asociate în mod constant cu o stare generală de bine, sugerează un nou studiu din 168 de țări realizat de Oxford Internet Institute (OII), dar provoacă și depresie, mai ales în rândul tinerelor.

  În multe părți ale lumii, inclusiv în UE și Regatul Unit, preocupările legate de daunele cauzate online au determinat apariția unor noi legi.

  OII spune că unele dintre constatările sale sunt „în concordanță” cu legăturile raportate între utilizarea rețelelor sociale și simptomele de depresie în rândul femeilor tinere, dar concluzionează că beneficiile generale ale utilizării internetului ar trebui luate în calcul de autoritățile de reglementare atunci când vor să instituie legi mai dure și că aceste legi ar trebui să se bazeze pe date concrete.

  „Previzez că această lucrare va fi văzută într-un fel în contrast cu tipul de conversație socială actuală din jurul tehnologiei. Dacă avem de gând să facem lumea online sigură pentru tineri, nu putem pur și simplu să dăm buzna cu convingeri puternice și cu o soluție unică, ci trebuie să ne asigurăm că suntem sensibili și că suntem deschiși la dialog”.

  profesorul Andrew Przybylski, Universitatea Oxford, conducătorul studiului

  Studiul nu a analizat în mod specific rețelele sociale – pe care se concentrează cea mai aprinsă dezbatere despre siguranța online -, ci a adoptat o abordare mai amplă a evaluării accesului la internet.

  Internetul le deprimă pe tinere

  Cercetătorii au analizat datele adunate între 2006 și 2021 de la două milioane de oameni cu vârsta cuprinsă între 15 și 99 de ani din țări din America Latină, Asia și Africa.

  Ei au descoperit că oamenii care au avut acces la internet sau au folosit în mod activ internetul au raportat niveluri mai mari de satisfacție și bunăstare socială.

  Potrivit studiului, în 85% din cazuri, datele au arătat asocieri între conexiunea la internet și nivelul de bunăstare individuală.

  Dar 5% dintre cazuri au sesizat răspunsuri negative, cele mai multe în rândul femeilor tinere cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 de ani.

  Deși acest lucru nu dovedește că accesul la internet provoacă nefericire, lucrarea notează că este „consecvent cu rapoartele anterioare privind creșterea hărțuirii online și asocieri negative între utilizarea rețelelor sociale și simptomele depresive în rândul femeilor tinere”.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...