Școlile și grădinițele pot primi până la 200.000 de euro pentru digitalizarea activității, prin intermediul unor programe de finanțare dedicate sectorului educațional, arată datele prezentate de REI Grup, în cadrul unui webinar realizat în parteneriat cu Kinderpedia.
Colegele noastre, Roxana Mircea, Diana Toma și Melinda-Elena Laszlo, au prezentat și analizat principalele soluții de finanțare aflate la dispoziția directorilor și factorilor de decizie ai școlilor și grădinițelor din România.
REI Group
Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică ghidul solicitantului pentru un apel de proiecte în care şcolile pot primi finanţare de 200.000 de euro pentru abordări inovative de predare, de eficientizare a costurilor, digitalizare.
Ghidul a fost publicat în prima parte a acestei luni.
Şcolile care depun singure asemenea proiecte pot primi, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, o finanţare de 200.000 de euro. Proiectele depuse în parteneriate pot primi fonduri nerambursabile de 200.000 de euro pentru fiecare dintre partenerii din proiect, dar nu mai mult de un milion de euro.
Bugetul total al unităţilor de învăţământ preuniversitar este de 12 milioane de euro.
Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să vizeze managementul școlii, finanţarea alternativă şi recrutarea de personal, elemente inovative la nivel de curriculum, arii curriculare, programe şcolare, metode şi standarde de evaluare a performanţelor elevilors sau dezvoltarea carierei didactice.