More

  Câte centre de date are România față de restul Europei

  La nivelul lunii februarie a acestui an, Germania este țara europeană cu cele mai multe centre de date dintre toate statele de pe continent, cu 522 de unități, potrivit Statista.

  Pe locul secund dar la mică distanță se situează Anglia, cu 517 astfel de instalații.

  Podiumul este completat de Franța, cu 315 centre de date în funcțiune.

  Centrele de date sunt clădiri care găzduiesc sisteme informatice și centralizează operațiunile de tehnologie a informației partajate (IT) ale organizațiilor și guvernelor.

  Desigur, pe primul loc în lume se află Statele Unite ale Americii, care găzduiesc cea mai mare parte a centrelor de date din întreaga lume, cu peste 5.300 de astfel de unități.

  Unde este România?

  România se află la mare distanță de aceste poziții fruntașe și ocupă locul al 20-lea, cu 30 de centre de date.

  România se poate compara, din perspectiva acestui indicator, cu Bulgaria (24 de centre de date) și Letonia (27 de unități), dar și cu Turcia și Cehia (fiecare cu câte 34 de centre de date).

  Polonia, o țară cu care România este uneori comparată, are 144 de centre de date.

  De altfel, opt dintre cele mai relevante zece centre de date din România se află în București.

  Există șapte state europene cu mai puțin de 20 de centre de date iar acestea sunt Portugalia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Grecia și Lituania.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...