More

  UnitedHealth a plătit răscumpărarea cerută de hackerii care i-au produs pagube de 872 milioane de dolari

  Grupul UnitedHealth a plătit răscumpărarea cerută de hackerii care i-au spart sistemele informatice și i-au produs pierderi de 872 milioane de dolari în primul trimestru. Compania a spus că a făcut acest lucru pentru a proteja datele personale ale pacienților, care au fost compromise în urma atacului cibernetic din februarie.

  „Acest atac a fost efectuat de actori rău intenționați și continuăm să lucrăm cu forțele de ordine și cu mai multe firme de securitate cibernetică de top în investigarea acestei breșe. A fost plătită o răscumpărare ca parte a angajamentului companiei de a face tot posibilul pentru a proteja datele pacienților.”

  UnitedHealth

  Compania nu a specificat ce sumă a plățit.

  UnitedHealth, care are peste 152 de milioane de clienți, a declarat că a stabilit, de asemenea, că hackerii au accesat fișiere care conțin informații privind starea de sănătate și de identificare a clienților.

  Atacul ar putea afecta mai mulți oameni

  Compania medicală facilitează peste 15 miliarde de tranzacții anual, iar o treime din fișele pacienților trece prin sistemele sale.

  Aceasta înseamnă că ar fi putut fi afectați de atacul cibernetic chiar și oameni care nu sunt clienți ai UnitedHealth.

  UnitedHealth a spus în comunicat că au fost încărcate pe dark web 22 de capturi de ecran cu presupuse fișiere compromise, au fost. Compania a spus că nu au fost publicate alte date și că nu a văzut dovezi că fișele medicilor sau istoriile medicale complete au fost accesate în cazul încălcării.

  „Știm că acest atac a provocat îngrijorare și a perturbat consumatorii și furnizorii și ne angajăm să facem tot posibilul pentru a ajuta și a oferi sprijin oricui ar putea avea nevoie de el”.

  directorul general al UnitedHealth, Andrew Witty

  UnitedHealth Group a raportat o pierdere de 872 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an din cauza unui atac ransomware care a perturbat sistemul de sănătate din SUA în cursul lunii februarie.

  Impactul atacului ransomware include costuri directe de 593 milioane de dolari și pierderi de 279 milioane de dolari din cauza întreruperilor unor contracte comerciale.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...