More

  TikTok a intrat din nou în vizorul UE, de această dată din cauza aplicației Lite

  Uniunea Europeană a deschis luni proceduri împotriva TikTok, deținut de ByteDance din China, și a amenințat că îi va suspenda programul de recompense TikTok Lite recent lansat, unde utilizatorii pot câștiga puncte pentru că le place conținut sau invită prieteni la aplicație.

  „Fluxurile nesfârșite de videoclipuri scurte și care se succed rapid ar putea fi considerate ca fiind distractive, dar îi expun pe copiii noștri la riscuri de dependență, anxietate, depresie, tulburări de alimentație și scădere a atenției. Bănuim că TikTok „Lite” ar putea fi la fel de toxic și de adictiv precum țigările „light”. Cu excepția cazului în care TikTok oferă o dovadă convingătoare că serviciul său este sigur, ceea ce nu a făcut până acum, suntem pregătiți să declanșăm măsuri provizorii în baza DSA, inclusiv suspendarea funcției TikTok Lite, despre care bănuim că ar putea genera dependență.”

  comisarul european pentru piața internă a UE, Thierry Breton

  Comisia Europeană a declarat că TikTok are la dispoziție 24 de ore pentru a furniza un raport de evaluare a riscurilor aferente TikTok Lite. În caz contrar, compania chineză va fi amendată.

  Aplicația de social media are termen până în 3 mai pentru a furniza informațiile suplimentare solicitate.

  Comisia a spus că este îngrijorată că „Programul de sarcini și recompense” al TikTok Lite a fost lansat „fără o evaluare prealabilă diligentă a riscurilor pe care le implică, în special cele legate de efectul de dependență al platformelor”.

  Recidivă europeană

  Ancheta reprezintă a doua procedură oficială pe care UE a lansat-o împotriva companiei de social media.

  În februarie, UE a anunțat că investighează dacă TikTok a încălcat regulile referitoare la protecția minorilor, transparența publicității și gestionarea riscurilor legate de designul care provoacă dependență.

  „În conformitate cu Legea privind serviciile digitale, platformele online au responsabilitatea de a evalua și aborda orice riscuri potențiale cu care se pot confrunta utilizatorii lor. Așadar, Comisia a deschis un dosar de conformitate care îndeamnă TikTok să trimită o evaluare și să ofere mai multe informații despre modul în care își protejează utilizatorii de potențiale riscuri”.

  șeful UE pentru concurență, Margrethe Vestager

  Ce este TikTok Lite?

  TikTok Lite este o nouă aplicație cu o funcționalitate destinată utilizatorilor cu vârsta de 18 ani și peste.

  Programul de recompense al aplicației le permite utilizatorilor să câștige puncte în timp ce îndeplinesc anumite sarcini, cum ar fi vizionarea videoclipurilor sau urmărirea clipurilor postate de alții.

  Aceste puncte pot fi ulterior tranformate în recompense, cum ar fi carduri cadou sau vouchere Amazon.

  În conformitate cu prevederile Legii UE privind serviciile digitale, companiile cu peste 45 de milioane de utilizatori activi medii în bloc sunt etichetate drept platforme online foarte mari și trebuie să respecte reguli stricte pentru a lupta împotriva conținutului ilegal și dăunător de pe platformele lor.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...