More

  UE impune reguli mai stricte pentru siteurile care livrează conținut pentru adulți

  Companiile de conținut pentru adulți Pornhub, Stripchat și XVideos vor trebui să facă rapoarte de evaluare a riscurilor și să ia măsuri pentru a aborda riscurile sistemice legate de serviciile lor pentru a se conforma cu noile reguli UE privind conținutul online, a anunțat Comisia Europeană.

  „Aceste obligații specifice includ prezentarea de rapoarte de evaluare a riscurilor către Comisie, punerea în aplicare a măsurilor de atenuare pentru a aborda riscurile sistemice legate de furnizarea serviciilor lor”.

  Comisia Europeană

  Cele trei companii au fost desemnate ca platforme online foarte mari în decembrie anul trecut în temeiul legii Digital Services Act (DSA), care le obligă să facă mai mult pentru a elimina conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor.

  Pornhub și Stripchat au avut termen să se conformeze aceste obligații până duminică, 21 aprilie, iar XVideos are timp până în 23 aprilie. Regulile impuse Pornhub și Stripchat sunt printre cele mai stricte din industrie, scrie Reuters.

  Companiile din această industrie vor trebui, de asemenea, să îndeplinească anumite obligații suplimentare de transparență, inclusiv legate de reclame și vor fi obligate să ofere acces la date pentru cercetători.

  Companiile riscă amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală globală pentru încălcarea legislației DSA.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...