More

  Minerii de bitcoin caută energie mai ieftină și încep să folosească AI pentru reducerea costurilor

  Companiile care minează bitcoin au început să își modernizeze unitățile energetice și să intre în sectorul utilizării inteligenței artificiale (AI) pentru a se pregări de scăderea veniturilor cauzată de a patra înjumătățire a recompenselor pentru minatul de bitcoin, potrivit CNBC.

  A patra înjumătățire a recompenselor pentru minatul de bitcoin a avut deja loc. Rețeaua bitcoin a fost proiectată să producă o cantitate fixă de noi monede bitcoin la fiecare 10 minute, din ianuarie 2009 până în anul 2140.

  Operațiunile de minat sunt esențiale pentru funcționalitatea și siguranța rețelei Bitcoin, iar minerii sunt recompensați cu noi monede.

  Rețeaua a fost proiectată de la început, ca la fiecare 210.000 de blocuri și o data la aproximativ patru ani, numărul de Bitcoini din recompense să se înjumătățească.

  Inițial, la fiecare 10 minute, 50 bitcoini intrau în piață ca recompense, iar numărul s-a înjumătățit în 28 noiembrie 2012, iar sâmbătă, 9 iulie s-a redus din nou, la 12,5 bitcoini.

  Rațiunea din spatele acestei scale de producție logaritmică este introducerea mai multor monede în piață în faza incipientă a sistemului pentru ca rețeaua să se autosusțină ulterior și pentru a preveni eventualele devalorizări.

  „În calitate de companie care a fost deja în proces de extindere a infrastructurii noastre în timpul precedentei înjumătățiri, știm ce costuri pot apărea pentru o companie dacă nu este pregătită corespunzător. A fi pregătit pentru momentul reducerii la jumătate înseamnă să îți evaluezi toate strategiile, toate capacitățile de software și toate operațiunile”.

  Adam Sullivan, Core Scientific

  Valoarea de piață a celor 14 firme de minerit de bitcoin listate în SUA și evaluate de JPMorgan și care reprezintă aproximativ 21% din rețeaua globală a Bitcoin, a scăzut cu 28% în prima jumătate a lunii aprilie, până la 14,2 miliarde de dolari, atingând minimele istorice.

  Dar trecerea de la minatul de bitcoin la AI nu este la fel de simplă, la fel cum nu este nici reutilizarea infrastructurii și echipamentelor existente. Cerințele centrelor de date sunt diferite, la fel ca și nevoile rețelei AI.

  Potrivit unui raport, AI prezintă mai multe provocări, în special necesitatea unei infrastructuri distincte și considerabil mai costisitoare, care stabilește bariere în calea intrării pentru entitățile mai mici, mai puțin capitalizate. În plus, necesitatea unui set diferit de abilități în rândul angajaților duce la creșterea costurilor, deoarece companiile angajează mai multe talente calificate în inteligența artificială.

  Instalațiile folosite pentru a extrage bitcoin se numesc ASIC, prescurtare de la Application-Specific Integrated Circuits. „Specific” din acel acronim înseamnă că nu poate fi folosit pentru a face alte lucruri, cum ar fi sprijinirea infrastructurii de bază pentru AI.

  „Dacă ești un miner de bitcoin, echipamentele tale nu pot fi reutilizate. Trebuie să cumperi utilaje noi pentru a face acest lucru, iar cerințele centrelor de date sunt diferite pentru AI față de minatul de bitcoin.”

  Nic Carter, Castle Island Ventures

  Ani de pregătiri

  Minerii au avut ani de zile să se pregătească pentru a patra reducerea de jumătate, inclusiv pentru a căuta să cumpere electricitate la prețuri mai mici.

  Spre exemplu, firma minieră cu sediul în Singapore Bitdeer Technologies Group a investit în noi centre de date, dar strategia sa de bază a fost de a crește integrarea verticală prin cercetare și dezvoltare. Aproximativ 25% din personalul său se concentrează pe eforturile de cercetare și dezvoltare.

  Sullivan a menționat că centrele de date dedicate mineritului de bitcoin vor lucra în viitor mână în mână cu generatorii de energie și operatorii de rețea pentru a servi ca o baterie virtuală pentru operatorii de rețea.

  „Deținem și ne operăm Propria infrastructură, ceea ce ne oferă un control mai mare asupra deciziilor operaționale și strategice”.

  Adam Sullivan

  Core Scientific, care s-a lansat în 2017 și gestionează acum șapte site-uri miniere în cinci state din SUA, deține, de asemenea, întregul pachet de tehnologie aferentă. Compania a căutat să își diversifice fluxurile de venituri și să nu se axeze doar pe bitcoin.

  Sullivan spune că centrele de date existente oferă oportunități de reconfigurare pentru a găzdui noi tipuri de calcule.

  „Anumite centre de date sunt situate în imediata apropiere a zonelor metropolitane majore, ceea ce le face candidate pentru aplicații de calcul cu latență scăzută și valoare ridicată”.

  Adam Sullivan

  În ultimul an, a existat o creștere a cererii de calcul și infrastructură AI care poate suporta sarcinile masive de lucru necesare pentru a alimenta aceste aplicații noi de învățare automată.

  Managerul fondului de active digitale CoinShares spune că se așteaptă să vadă mai mulți mineri orientându-se  către inteligența artificială în locuri sigure din punct de vedere energetic, din cauza potențialului financiar ridicat.

  Firme miniere precum BitDigital, Hive, Hut 8, Terawfulf și Core Scientific au optat deja pentru operațiuni care implică AI sau sau planuri de a investi în AI.

  „Această tendință sugerează că mineritul bitcoin se poate muta din ce în ce mai mult către site-uri deficitare din punct de vedere al aprovizionării cu energie, în timp ce investițiile în IA apar în locuri mai stabile”.

  CoinShares

  Există mai mult de 12 firme de minerit de bitcoin tranzacționate public și mii de alți mineri mai mici, privați, care se întrec în mod constant pentru a procesa tranzacții și a fi plătiți cu bitcoin noi.

  Deoarece evenimentul de înjumătățire duce la o reducere a recompenselor plătite direct minerilor, aceștia vor fi primii care vor simți impactul financiar.

  În mod obișnuit, atunci când reducerea la jumătate reduce oferta, acest lucru duce la creșteri uriașe ale prețului bitcoin.

  De fapt, anterioarele trei înjumătățiri au venit înaintea înaintea unor astfel de momente în care criptomoneda a atins noi maxime istorice și a atras, din acet motiv, valuri de investitori. Această creștere rapidă a prețului i-a ajutat pe mulți mineri să compenseze impactul reducerii la jumătate a valorii monedei.  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...