More

  Guvernul japonez va investi 470 de milioane de dolari într-un supercomputer AI

  Guvernul japonez plănuiește să acorde unui număr de cinci companii suma de 72,5 miliarde de yeni (470 milioane de dolari) pentru a finanța dezvoltarea unui supercomputer AI pentru a reduce dependența țării de tehnologiile americane.

  Potrivit unui raport al Nikkei Asia, cele cinci companii includ furnizorul de telecomunicații KDDI și furnizorul de servicii cloud Sakura Internet, scrie Data Centers Dynamics.

  Ministerul japonez al Economiei, Comerțului și Industriei (METI) va finanța până la jumătate din investiții, Sakura urmând să fie cel mai mare beneficiar, primind 50,1 miliarde de yeni (324 de milioane de dolari), urmată de KDDI, care va primi 10,2 miliarde de yeni (66 de milioane de dolari).

  În prezent, companiile japoneze depind în mare măsură de furnizorii de cloud din SUA, cum ar fi AWS și Microsoft Azure, pentru a asigura puterea de calcul de care au nevoie.

  Japonia vrea să reducă dependența de SUA

  Guvernul speră că finanțarea va ajuta Japonia să își consolideze capacitățile interne și să își ajungă din urmă rivalii săi din alte țări.

  În 2020, supercomputerul japonez Fugaku, cu 443 petaflopi, alimentat de Arm-powered, a fost desemnat cel mai rapid sistem din lume.

  Cu toate acestea, de atunci a coborât pe locul al patrulea, deși rămâne sistemul cel mai bine clasat din afara SUA.

  În iulie 2023, METI a anunțat că va construe un supercomputer dedicat inteligenței artificiale generative la Institutul Național de Știință și Tehnologie Industrială Avansată (AIST).

  Supranumit AI Bridging Cloud Infrastructure (ABCI) 2.0, supercomputerul a avut o performanță de vârf de 54,34 petaflopi.

  Sistemul original ABCI a fost folosit de aproximativ 3.000 de companii și cercetători japonezi. Cu toate acestea, nu poate procesa cantități uriașe de date asociate cu AI generative.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...