More

  Parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI ar putea fi anchetat de autoritatea antitrust a UE

  Investiția de 13 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI ar putea fi investigată de autoritatea antitrust a Uniunii Europene (UE), potrivit Reuters.

  Parteneriatele OpenAI-Microsoft și Alphabet-Amazon-Anthropic au declanșat o analiză pe ambele maluri ale Atlanticului, deoarece autoritățile antitrust încearcă să înțeleagă cum afectează aceste tranzacții concurența de pe piață.

  Unele surse au spus că autoritatea de reglementare antitrust din Uniunea Europeană a decis să nu investigheze parteneriatul în conformitate cu regulile UE privind fuziunile, dar că Microsoft ar putea face în continuare obiectul unei investigații antitrust care să verifice dacă parteneriatul restricționează concurența în cadrul pieței interne a UE sau dacă Microsoft denaturează piața prin anumite practici.

  Comisia Europeană înclină spre a a doua variantă, au adăugat sursele, precizând că nu a fost luată nicio decizie, deoarece autoritățile caută încă dovezi și ar putea decide în cele din urmă să nu deschidă o anchetă.

  Microsoft are o poziție fără drept de vot în consiliul de administrație al OpenAI, dar spune că nu deține nicio acțiune la producătorul ChatGPT.

  Comisia Europeană a spus că verifică dacă investiția Microsoft în OpenAI ar putea fi revizuibilă în conformitate cu Regulamentul UE privind fuziunile.

  „În acest sens, este totuși important de subliniat că, pentru a analiza potențialele preocupări în materie de concurență, Comisia trebuie mai întâi să concluzioneze că a avut loc o schimbare de control permanentă”.

  un purtător de cuvânt al Comisiei Europene

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...