Telegram va ajunge la 1 miliard de utilizatori într-un an

Aplicația de mesagerie Telegram, devenită foarte populară în ultimii ani, va atinge probabil un miliard de utilizatori lunar activi în decurs de un an, a declarat fondatorul său, miliardarul Pavel Durov, citat de Reuters.

„Probabil vom depăși un miliard de utilizatori activi lunar în decurs de un an. Telegram se răspândește ca un incendiu de pădure”.

Pavel Durov

Durov a făcut această predicție într-un interviu acordat lui Tucker Carlson pe platforma de socializare X.

Telegram are sediul în Dubai și a fost fondată de Durov, născut în Rusia, țară pe care a părăsit-o însă în 2014, după ce a refuzat să se conformeze cererilor autorităților de a închide conturile unor mișcări de opoziție de pe platforma sa de socializare VK, pe care între timp a vândut-o.

Durov, despre care Forbes presupune că are o avere de 15,5 miliarde de dolari, a spus că unele guverne au încercat să îl supună unor presiuni, dar aplicația Telegram, care are acum 900 de milioane de utilizatori activi, ar trebui să rămână o „platformă neutră” și nu un „jucător în geopolitică”.

Unul dintre principalii rivali ai Telegram, WhatsApp, are peste două miliarde de utilizatori activi lunar.

Telegram, care este influent mai ales în republicile din fosta Uniune Sovietică, este clasată drept una dintre principalele platforme de social media, după Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok și Wechat.

După ce Rusia a invadat Ucrain, Telegram a devenit principala sursă de conținut nefiltrat din ambele părți despre război și politica din jurul conflictului.

RĂZBOIILE INFORMAȚIILOR

Durov a spus că a venit cu ideea unei aplicații de mesagerie criptate ca o modalitate de a comunica în timp ce era sub presiune din partea autorităților din Rusia.

El a spus că a părăsit Rusia pentru că nu putea accepta ordine de la niciun guvern și a negat afirmațiile conform cărora Telegram ar fi controlat de Rusia, spunând că acesta este un zvon fals răspândit de concurenții săi îngrijorați de creșterea Telegram.

Mai alarmant, a spus el, este faptul că a primit prea multă atenție din partea agențiilor de securitate din SUA, inclusiv din partea Biroului Federal de Investigații (FBI).

El a spus că agențiile americane au încercat să angajeze unul dintre inginerii săi pentru a găsi o breșă pentru a pătrunde în platformă.

Cu toate acestea, când vine vorba de libertatea de exprimare, el a spus că cei mai mari contestatori nu au fost guvernele, ci concurenții majori, cum ar fi Apple și Google.

„Aceste două platforme ar putea cenzura practic tot ce poți citi și ce poți accesa de pe telefonul tău”.

Durov

El a adăugat că Apple și Google i-au spus că dacă Telegram nu respectă regulile lor, atunci va fi eliminat din magazinele lor. Astfel, a mutat sediul Telegram în Emiratele Arabe Unite, deoarece este o „țară neutră” care vrea să fie prietenă cu toată lumea.

Înalta Curte a Spaniei a dispus, în martie, suspendarea serviciilor Telegram, după ce companiile media s-au plâns că aplicația de mesagerie le permite utilizatorilor să încarce conținut fără permisiunea lor, scrie Reuters.

Responsabilitatea blocării Telegram, al patrulea cel mai folosit serviciu de mesagerie din Spania, va reveni furnizorilor de telefonie mobilă.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img