More

  Nvidia și Institutul de Tehnologie din Georgia au lansat un supercomputer AI pentru studenți

  Nvidia și Institutul de Tehnologie din Georgia au lansat primul supercomputer cu inteligență artificială conceput pentru uzul studenților. Această decizie, o modalitate de a democratiza accesul la resursele de supercomputare alocate, în general, giganților tehnologiei și startup-urilor conectate, subliniază importanța formării forței de muncă din generația următoare în domeniul inteligenței artificiale, potrivit CNBC.

  La început, doar studenții de la Georgia Tech vor putea folosi acest supercomputer, care este alimentat de un software AI al Nvidia dedicat firmelor și de un „gateway virtual” dezvoltat de Penguin Solutions.

  Până acum, studenții au folosit supercomputerul într-un singur curs de la începutul semestrului, dar Georgia Tech intenționează să îi extindă utilizarea.

  Până în primăvara lui 2025, toți studenții și absolvenții universității vor avea acces la acest supercomputer, a declarat Arijit Raychowdhury, președintele Școlii de Inginerie Electrică și Calculatoare a Georgia Tech.

  „Ideea aici este ca noi să putem configura aceste resurse de calcul… lucrând îndeaproape cu Nvidia și Penguin Solutions și, în esență, să transformăm acest lucru într-un sandbox în care studenții vor putea să își facă propriile lucrări”.

  Arijit Raychowdhury

  Supercomputerul Georgia Tech rulează pe 20 de sisteme Nvidia HGX H100, care găzduiesc 160 de GPU-uri Nvidia H100, care sunt foarte solicitate în industria tehnologiei.

  Studenții vor folosi supercomputerul pentru proiecte legate de viziunea computerizată, modele de limbaj mari, robotică, managementul lanțului de aprovizionare, inginerie chimică sau biomedicală, creativitate și activități de proiectare legate de IA generativă și, de asemenea, pentru proiecte antreprenoriale la alegerea lor, a spus Raychowdhury.

  Unitățile de procesare grafică ale producătorului de cipuri se află în centrul modelelor de limbaj mari create de OpenAI, Alphabet, Meta și o mulțime de startup-uri puternic finanțate care se luptă pentru o parte din piața de AI generativă. Nvidia și-a văzut veniturile crescând în ultimul an, iar capitalizarea sa de piață a depășit-o pe cele ale Alphabet și Amazon.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...