More

  Instagram va lansa o serie de funcţii noi pentru a proteja adolescenţii

  Instagram, supus unei presiuni crescânde în Statele Unite şi Europa din cauza acuzaţiilor că aplicaţiile sale dau dependenţă şi alimentează problemele de sănătate mintală ale unei categorii de utilizatori, a luat decizia de a lansa o serie de funcții noi menite să protejeze tinerii, scrie Reuters.

  Noua funcţie de protecţie pentru mesajele directe va folosi învăţarea automată de pe dispozitivele utilizatorilor pentru a analiza dacă o imagine trimisă prin serviciul său conţine elemente de nuditate.

  Funcţia va fi activată automat pentru utilizatorii sub 18 ani.

  ”Deoarece imaginile sunt analizate pe dispozitivul în sine, protecţia împotriva nudităţii va funcţiona şi în chaturile criptate end-to-end, unde Meta nu va avea acces la aceste imagini – cu excepţia cazului în care cineva alege să ni le raporteze”.

  Meta

  Spre deosebire de aplicaţiile Meta Messenger şi WhatsApp, mesajele directe de pe Instagram nu sunt criptate, dar compania a spus că intenţionează să lanseze criptarea acestui serviciu.

  De asemenea, compania dezvoltă o tehnologie pentru a ajuta la identificarea conturilor care ar putea fi implicate în escrocherii sexuale şi testează noi mesaje pop-up pentru utilizatorii care ar fi putut interacţiona cu astfel de conturi.

  Procurorii generali din 33 de state americane au dat compania în judecată în octombrie anul trecut, sub acuzația că a indus în eroare publicul în mod repetat cu privire la pericolele de pe platformelor sale.

  În Europa, Comisia Europeană a solicitat informaţii despre modul în care Meta protejează copiii de conţinutul ilegal şi periculos.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...