More

  Atos din Franța este deschisă oricărei soluții pentru evitarea falimentului

  Firma franceză de IT Atos, cândva evaluată la 15 miliarde de euro, dar aflată acum în dificultate, este deschisă „oricărei soluții” pentru salavarea financiară, păstrând în același timp interesele de securitate națională ale Franței, a declarat miercuri președintele Jean-Pierre Mustier, adăugând că guvernul ar putea decide să achiziționeze un pachet minoritar de acțiuni în companie.

  Mustier le-a spus senatorilor în cadrul unei audieri parlamentare că grupul Atos are mecanisme de salvgardare în vigoare pentru a asigura controlul guvernului asupra activelor strategice, scrie Reuters.

  Compania Atos gestionează super-calculatoarele și serviciile de securitate cibernetică utilizate de centralele militare și nucleare franceze.

  Dar pentru a consolida poziția statului după actuala restructurare financiară, guvernul ar putea decide să achiziționeze un pachet minoritar în unitatea de securitate cibernetică BDS „la fel cum a făcut-o cu alte companii”, a spus Mustier, referindu-se la grupurile din industria de apărare Thales și Airbus.

  În 2017 Atos era evaluată la 15 miliarde de euro și era condusă de actualul comisar european Thierry Breton.

  Pe fondul unei campanii agresive de achiziții, Atos a ajuns acum să aibă datorii de aproape 5 miliarde de euro iar pentru a soluționa această problema compania a fost nevoită să acorde guvernului francez o acţiune de aur.

  Această acțiune conferă excutivului de la Paris drept de vot decisiv pentru activele strategice ale Atos. În schimb, Atos va primi o finanțare din partea statului.

  În plus, Atos trebuie să își reducă la jumătate datoriile, iar pentru evitarea falimentului va fi necesară o diluare „semnificativă“ a participaţiilor acţionarilor.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...