Avansul AI obligă firmele de tehnologie să recalifice 100 de milioane de angajați

Cisco, Google, IBM, Microsoft și alte companii vor fi nevoite să își recalifice 100 de milioane de salariați în sectorul competențelor digitale până în 2032 pe măsură ce inteligența artificială (AI) câștigă tot mai mult teren, potrivit TechTarget.

Având în vedere că AI se pregătește să perturbe milioane de locuri de muncă, nouă companii mari de tehnologie din lume, inclusiv Cisco, Google, IBM și Microsoft, s-au unit pentru a forma un consorțiu de formare profesională.

Misiunea lor este să recalifice și să perfecționeze milioane de oameni expuși riscului de a-și pierde locurile de muncă din cauza AI.

Cum va funcționa și cine va beneficia?

Membrii consorțiului intenționează să ofere în mod colectiv programe de instruire în domeniul competențelor digitale pentru aproape 100 de milioane de lucrători la nivel global până în 2032.

Amploarea efortului de îmbunătățire a calificărilor este un alt semn că AI va perturba multe locuri de muncă și va obliga ansagajații să intre într-o cursă pentru a ține pasul cu o tehnologie care evoluează rapid.

„Dar cum putea ei să descopere care locuri de muncă vor avea cerințe în schimbare și care vor fi acele cerințe? Și cine va putea accesa aceste cursuri de formare?”

Harry Holzer, profesor de politici publice la Școala de Politici Publice McCourt de la Universitatea Georgetown

Alți furnizori de tehnologie care fac parte din acest consorțiu sunt Intel, Accenture și SAP, precum și două companii de HR: Indeed și Eightfold AI.

AI și decalajul de competențe

Lansarea consorțiului a fost anunțată la Leuven, lângă Bruxelles, Belgia. Plasarea acestuia lângă capitala de facto a UE a fost parțial o mișcare defensivă, a spus Emily Rose McRae, analist la Gartner.

„UE, în general, este mult mai probabil să ia măsuri cu privire la preocupările legate de forța de muncă decât Statele Unite. Ei s-au dovedit deja a fi mai înclinați să încerce să reglementeze AI în general”.

Emily Rose McRae

McRae a spus că acest consorțiu trebuie să clarifice cât de strâns vor colabora companiile în eforturile lor de recalificare și perfecționare și să lamurească nivelul de coordonare a operațiunilor.

Detaliile planului sunt, deocamdată, mai degrabă o serie de eforturi separate care, din punctul de vedere al lui McRae, par mai puțin coordonate.

Companiile participante își stabilesc obiective separate, cum ar fi scopul Cisco de a instrui 25 de milioane de oameni cu abilități digitale și de securitate cibernetică până în 2032, în timp ce SAP intenționează să pregătească 2 milioane de oameni din întreaga lume până în 2025.

McRae a spus că planul, deocamdată, nu se referă atât la colaborare, cât se referă la detalierea a ceea ce fac companiile de tehnologie pentru a îmbunătăți calificarea și recalificarea forței de muncă.

În cele din urmă, acest acord pare a fi un răspuns la o nevoie puternică de competențe pentru industrie și clienți. Dacă o companie ar dori să construiască astăzi o aplicație de inteligență artificială generativă, „ar fi extraordinar de costisitor, iar termenele ar fi lungi”.

Dan Hopkins, vicepreședinte al sectorului public global și AI aplicată la Eightfold AI, a declarat că scopul consorțiului este de a evalua efectul potențial al AI asupra locurilor de muncă din tehnologia informației și comunicațiilor.

„Acest lucru necesită o analiză amănunțită a abilităților, a modului în care aceste abilități evoluează în context și o înțelegere contextuală a abilităților emergente”.

Dan Hopkins

Consorțiul va folosi platforma Eightfold’s Talent Intelligence, care folosește inteligența artificială „pentru a analiza în mod dinamic nevoile în schimbare rapidă ale tuturor locurilor de muncă și pentru a oferi informații utile asupra aptitudinilor care evoluează, se perimează și apar în piața muncii.

Citește și

spot_img

Alte știri din aceeași rubrică

spot_img