More

  Creșterea volumului plăților digitale ar majora PIB-ul cu 7 miliarde de lei

  Creșterea cu 5% a plăților digitale pentru o perioadă de cinci ani consecutivi ar contribui la majorarea PIB-ului cu aproximativ 7 miliarde de lei și ar determina, de asemenea, îmbunătățirea colectării impozitelor cu aproape 2 miliarde de lei, potrivit unui studiu realizat de compania Kearney în parteneriat cu Visa.

  „Digitalizarea administrației simplifică relația românilor cu statul. Un exemplu de transparență și eficiență îl reprezintă platforma oficială de plăți online a statului român, Ghișeul.ro – lider de bune practici la nivel european pentru plățile de tip one-click. În acest sens, avem date, nu vorbe: peste 2,1 milioane de români au deja cont în Ghișeul.ro și doar în primele trei luni din acest an avem 186.000 de noi conturi și 1,8 milioane de plăți digitale. Odată cu finalizarea aplicației unice a statului român, vom aduce toate serviciile publice din România mai aproape de fiecare român”.

  Bogdan Ivan, minstrul cercetării, inovării și digitalizării

  Studiul a fost prezentat oficial săptămâna trecută în cadrul unui eveniment la care au participat și ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și cancelaria prim-ministrului.

  Evenimentul a fost dedicat identificării de soluții digitale pentru combaterea economiei informale și a reunit experți din companii private de plăți digitale, finanțe, economie și bănci.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...