More

  Nordensa obține o finanțare de 1,65 milioane de euro

  Startup-ul românesc Nordensa, o platformă prin care suporterii pot sprijini financiar cariera tinerelor talente din fotbal, a obținut o investiție totală de 1,65 milioane de euro în cadrul celei mai recente runde de finanțare.

  Noile fonduri vin de la mai mulți investitori, printre care enumerăm Vertical Seven Group, Cabrio Investment, DMA Development, David Lumby, Lasse Vibe, Emiliano Marcondes și Mads Davidsen.

  Nordensa, companie lansată în 2022 de antreprenorul Adrian Docea, țintește să atingă nivelul de unicorn în mai puțin de 3 ani, pentru a oferi suporterilor din întreaga lume prima modalitate reală de a se implica în sportul favorit. 

  „În prezent, Nordensa explorează posibilitatea deschiderii platformei și către companiile mici și mijlocii sau companiile mari, prin departamentele de CSR, care ar fi dispuse să susțină tinerele talente dintr-o anumită țară, regiune sau oraș.”

  Adrian Docea, fondator și CEO Nordensa

  Viitoarea rundă de finanțare este preconizată pentru finalul acestui an, când Nordensa va pune la dispoziția investitorilor o cotă de 20% din activele companiei.

  Până în prezent, din cei 5.000 de utilizatori care au descărcat aplicația, mai mult de 10% au susținut deja unul sau mai mulți sportivi, cu sume ce au variat între 30 și peste 300 de euro.

  O dată cu creșterea numărului de sportivi înscriși pe platformă, Nordensa preconizează o și creștere cu câteva mii de susținători ai acestora, în următoarele luni.

  Până în prezent, Nordensa a încheiat parteneriate cu peste 20 de cluburi și academii de fotbal din Europa, America de Nord și Japonia.

  Până acum, Nordensa a finalizat patru campanii de susținere. Primul sportiv listat pe platformă – mijlocașul camerunez Joseph Iyendjock – a devenit anul trecut și primul fotbalist din lume susținut de suporteri care a semnat cu un club european de fotbal, fiind transferat prin intermediul Nordensa la clubul Dinamo Tbilisi.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...