More

  Firmele de software europene cer guvernelor mai mult sprijin pentru a reduce decalajul față de SUA

  Peste 120 de companii de software cer guvernului Marii Britanii să ofere mai mult sprijin industriei de software prin măsuri care includ stimulente fiscale și vize pentru muncitorii specializați, scrie Reuters.

  Europa se chinuie să ajungă din urmă SUA în privința aportului companiilor de tehnologie, dar fără prea mult succes. Din această cauză, multe start-up-uri europene sunt nevoite să caute finanțări în străinătate pe măsură ce se extind.

  Un nou document evidențiază ceea ce acesta numește istoricul „îngrozitor” al Europei în ceea ce privește extinderea companiilor de software, un studiu recent arătând că doar o singură firmă axată pe software, Sage, se numără printre primele 100 de afaceri cotate la bursă din Marea Britanie, în comparație cu zeci de firme asemănătoare din SUA.

  Un purtător de cuvânt al Departamentului de Știință și Tehnologie a declarat că instituția a alocat miliarde de lire sterline pentru a ajuta la finanțarea firmelor și a încurajat investitorii britanici să susțină cele mai promițătoare start-up-uri naționale să se extindă în afara țării.

  „Nu suntem de acord cu această evaluare. Sectorul nostru tehnologic este în plină expansiune și depășește concurenții europeni la fiecare pas. Noi conducem în mod constant continentul, înaintea Franței și Germaniei la un loc”.

  a declarat purtătorul de cuvânt

  Un raport al asociației Boardwave, care reprezintă firmele de software din Anglia, arată că o mare parte a ecosistemului tehnologic a fost ignorată și solicită guvernelor europene să exploreze idea creării unei burse de valori la nivelul întregului continent, numită „NASDAQ european”.

  Boardwave are discuții similare și cu guvernele francez și german asupra modului în care ar putea sprijini industria de software europeană.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...