More

  Andreea Baidac, vicepreședinte al USR, la Agenda România 4.0: „Principala problemă e că finanțăm excelența, dar nu o promovăm”

  Alocarea unor bugete crescute pentru învățământ este un lucru pozitiv, însă există sincope între alocarea acestor sume și efectele concrete ale finanțărilor, a declarat Andreea Baidac, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România (USR), la conferința Agenda România 4.0 organizată de Digitalio.ro.

  Există dezbateri despre finanțarea educației de foarte mult timp. În legea veche era specificat că 6% din trebuie PIB să meargă la educație și asta nu se întâmpla. Pentru 2024 este alocat 4,3% din PIB. E mai mult, dar să vedem dacă e suficient. Este bine că se alocă fonduri, dar undeva între această alocare și ce ajunge la studenți informația se pierde.

  Andreea Baidac, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România (USR)

  Potrivit lui Baidac, atunci când studenții adresează revendicări autorităților, uneori reacția acestora din urmă pare că depinde de cât de convenabil este pentru ele să le soluționeze. Totuși, există și situații când vocea studenților este aasculatată și „putem să colaborăm”.

  Uneori suntem luați în seamă, însă depinde de situație.

  Andreea Baidac, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România (USR)

  Unul dintre capitolele unde este nevoie de mai mult interes din partea autorităților este cel privitor la studenții cu dizabilități. Spre exemplu, există instituții care nu au rampe de acces sau lifturi, ceea ce îngreunează deplasarea studenților cu dizabilități.

  Învățământul ar trebui să fie accesibil pentru noi toți. Dacă noi, studenții, suntem nemulțimți, nu o facem ca să ne certăm, pentru că știm că și instituțiile își doresc să facă bine. Dar poate că dacă ar arăta mai mult interes, chiar s-ar face bine.

  Andreea Baidac, vicepreședinte al Uniunii Studenților din România (USR)
  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...