More

  Andrada Mazilu, formator inEDU, la Agenda România 4.0: Există diferențe majore în finanțarea învățământului

  Există diferențe foarte mari între nivelul de finanțare a învățământului la nivel primar față de cel universitar, dar nici chiar finanțările generoase și dotările materiale semnificative nu pot garanta un nivel educațional ridicat, a declarat Andrada Mazilu, formator inEDU în conferința Agenda România 4.0, organizată de Digitalio.ro.

  Sunt diferențe mari la învățământul primar față de cel universitar. De exemplu, foarte multe primării din mediul rural nu alocă deloc bani pentru școlile de care trebui să aibă grijă. Ne-am întâlnit cu 98 de primari din județul Timiș și i-am întrebat ce fac ei pentru educația din satul pe care îl conduc? Mulți au zis că ar vrea să facă, dar că nu sunt bani.

  Andrada Mazilu

  Totuși, eforturile de conștientizare au avut efect, deoarece bugetul județului Timiș pentru educație a crescut cu 7,7 milioane de euro în anul următor.

  Potrivit lui Mazilu, finanțarea educației trebuie privită ca un puzzle complex, unde infrastructura și resursele materiale reprezintă doar o parte din ecuație.

  Spațiul educațional, inclusiv calitatea acestuia, joacă un rol crucial în formarea elevilor, iar implicarea părinților și a asistenților sociali din comunitățile defavorizate este esențială pentru succesul școlar al copiilor.

  Pe de altă parte, există școli din mediul rural mai bine dotate decât școli din orașe, însă acest lucru nu înseamn[ și că acele dotări sunt folosite în interesul copiilor.

  Lucrurile sunt diferite în funcție de ochelarii cu care le privim. Din cancelarie se văd într-un fel, studenții le văd altfel. Dar Trebuie să vedem că avem nevoie de perspective diferite. La 30 de kilometri de orice oraș e o altă Românie. Oriunde sunt copii care nu au parte de un parcurs educațional de calitate. Foarte mulți părinți ai acelor copii nu știau să își scrie numele.

  Andrada Mazilu
  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...