More

  GapMinder Ventures lansează GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 milioane de euro

  GapMinder Ventures, compania de management de fonduri de capital de risc care investește în start-upuri de tehnologie create în România și Europa de Est, lansează GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 de milioane de euro.

  Fondul a devenit activ în 14 februarie și va anunța prima tranzacție în curând.

  GapMinder Ventures a gestionat în ultimii șase ani GapMinder Fund I, un fond de 50 de milioane de euro care a contribuit la dezvoltarea mediului startup-urilor de tehnologie din România, susținând ieșirea din etapa de pionierat a ecosistemului. GapMinder Fund I a fost recunoscut în 2022 ca fiind în top opt fonduri de capital de risc de tip Seed din Europa Centrală și de Est de către platforma de fuziuni și achiziții Dealroom și de publicația Sifted.

  Fondul a fost creat cu sprijinul Fondului European de Investiții (FEI) și al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

  FEI a sprijinit GapMinder Fund II cu o sumă totală de 30 de milioane de euro prin intermediul a două inițiative, respectiv programul Uniunii Europene InvestEU și Fondul pentru Redresare (parte a PNRR, cofinanțat de UE prin Next GenerationEU).

  BERD a investit 10 milioane de euro în GapMinder Fund II, aceasta fiind prima investiție a BERD într-un fond lansat de o echipă de parteneri români.

  Printre companiile finanțate de GapMinder Fund I se numără Druid.AI, FintechOS, TypingDNA, Veridion, Siena.Cx, Cyscale, Deepstash, SmartDreamers, Machinations.io, Frisbo și Innoship.io.

  Partenerii GapMinder Ventures care gestionează Fondul II sunt: Dan Mihăescu, Sergiu Roșca, Cosmin Ochișor, Alexandru Ruff.

  Obiectivul fondului este de a dezvolta un portofoliu de 18-22 de companii, concentrându-se pe startup-uri aflate în stadiile Seed și Late Seed. Tichetele inițiale vor fi în valoare de până la 2,5 milioane de euro, cu posibilitatea unor investiții ulterioare.

  GapMinder Fund II va plasa majoritatea capitalului său în startup-uri lansate în România, Republica Moldova, Serbia, Croația, Slovenia și Bulgaria.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...