More

  Marea Britanie a penetrat cel mai mare grup de ransomware din lume

  National Crime Agency (NCA) din Anglia s-a infiltrat în Lockbit, cel mai mare grup criminal de ransomware din lume, și i-a furat datele. Se speculează că acest grup are sediul în Rusia și că este cel mai prolific grup de ransomware care vinde servicii altor infractori, scrie BBC.

  Pe site-ul Lockbit a apărut un mesaj în care se spunea că este „acum sub controlul forțelor de ordine”.

  Operațiunea englezilor este considerată una dintre cele mai importante perturbări ale lumii criminale cibernetice.

  FBI, Europol și alte țări au fost, de asemenea, implicate în operațiune, dar este prima de acest gen condusă de Regatul Unit.

  Infractorii folosesc Lockbit pentru a pirata computerele aparținând companiilor și organizațiilor și blochează utilizatorii până când primesc o răscumpărare.

  Cotă de piață impresionantă

  Grupul a apărut în 2019 iar unele estimări sugerează că deține aproximativ 20-25% din piața pentru ransomware din lume.

  Printre țintele Lockbit s-au numărat Royal Mail, Industrial & Commercial Bank of China, NHS, firma de avocatură Allen & Overy și compania aerospațială Boeing.

  Experții tehnici ai NCA au reușit să intre în propriile sisteme Lockbit și să preia controlul. Făcând acest lucru, ei au putut să fure o mare cantitate din datele deținute de grupul infracțional.

  Deoarece multe companii nu admit că au fost piratate și uneori plătesc răscumpărările solicitate de atacatori, aceste date pot oferi o perspectivă unică asupra adevăratei dimensiuni a activității grupului.

  Potrivit NCA, incidentele cibernetice în care a fost implicat Lockbit au cauzat pierderi de miliarde de dolari. La nivel mondial, au existat mii de victime, inclusiv 200 despre care se știa în Marea Britanie, dar, în realitate, este posibil să fi fost mult mai multe.

  Se crede că cei din spatele grupului Lockbit au sediul în Rusia, ceea ce înseamnă că, la fel ca alte grupuri similare, sunt în afara accesului forțelor de ordine britanice. Aceasta înseamnă că blocarea operațiunilor este adesea singura opțiune realistă pentru a încerca să le submineze.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...