More

  EXCLUSIV | Ilinca Păun, Bravva Angels: „Tot mai mulți investitori români încep să se gândească și la sens, nu doar la return”

  Comunitatea de investitori Bravva Angels, înființată de Ilinca Păun, care până acum a contribuit la finanțarea a 12 start-upuri românești, se află în fața unei întrebări foarte importante: încotro să o apuce? Și asta pentru că Bravva Angels se află într-un moment în care caută cea mai bună variantă pentru extindere, a declarat Ilinca Păun într-un interviu în exclusivitate pentru Digitalio.ro.

  „Comunitatea noastră are vreo 650 de membri care urmnăresc ce se întâmplă în ecosIstem și aproximativ 100 de oameni mai activi care vin și investesc. E nevoie de o dezvoltare geografică pentru că cei care investeau acum trei ani tickete cu valori mari, de 50.000 sau 100.000 de euro, acum s-au redus la 5.000, 10.000 sau 20.000 de euro”.

  ilinca Păun, fondatoare Bravva Angels

  În peisajul din sectorul de angel investing lucrurile și mai ales mentalitățile sunt diferite. Una dintre aceste diferențe este că cei care intră în această zonă o fac nu doar pentru un return investițional, ci și pentru că vor să contribuie în alt fel. Anume, prin mentorat, implicare activă, know-how.

  Dar cine sunt cei care sunt dispuși să facă aceste lucruri?

  „Pandemia și conștientizarea volatilității au creat un shift mental la mulți iar cei care au construit România din anii 2000 încoace încep să se gândească la sens. E o întrebare pe care și-o pun tot mai mulți”.

  Ilinca Păun

  În piață se observă că apetitul pentru investiții s-a diminuat din cel puțin două motive. Unul ar fi lipsa de licihiditate din piețele burisere, iar faptul că angel investing este cea mai riscantă investiție este cunoscut.

  Totuși, de câți bani are nevoie un investitor român care dorește să fie angel investor? Sau de ce România nu are mulți unicorni?

  Puteți afla răspunsurile la aceste întrebări în interviul pe care Ilinca Păun a avut amabilitatea să ni-l acorde.

  Puteți asculta acest podcast aici:

  Ne puteți găsi și pe platformele de streaming  Spotify și Google Podcast

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...