More

  Vodafone a fost în 2023 cel mai reclamat operator de telefonie mobilă din România

  Vodafone România a fost anul trecut furnizorul de servicii de comunicații cel mai reclamat, cu apropae o treime din plângeri, potrivit datelor Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

  Pe locul al doilea în clasamentul celor mai reclamați operatori de comunicații mobile s-a plasat Orange România (20% din plângeri), RCS&RDS și Telekom Romania Mobile Communications (fiecare cu 11%) şi Orange Communications SA (7%).

  Cea mai mare parte a reclamațiilor primite anul trecut de ANCOM a vizat sectorul comunicațiilor electronice, cu o pondere de 70% din total.

  ANCOM a anunțat că în 2023 a primit 3.835 de reclamaţii din partea utilizatorilor serviciilor de comunicaţii electronice şi serviciilor poştale în România.

  Nemulțumiri pe toată linia

  Principalele nemulţumiri au fost legate de relaţia contractuală cu furnizorii, inclusiv rezilierea contractelor, modificarea unilaterală a contractelor, facturarea serviciilor de comunicaţii electronice, derularea contractelor la distanţă și gradul de acoperire cu servicii de voce şi internet.

  De asemenea, au existat reclamații privind procesul de portare a numerelor de telefon și serviciul de roaming.

  Totodată, 24% din plângeri au vizat sectorul serviciilor poştale, sector în care principalele probleme reclamate au fost nelivrarea trimiterilor poştale (24% din totalul reclamaţiilor), deteriorarea trimiterilor poştale (18%), termenul de livrare (16%) şi pierderea sau furtul acestora (13%).

  Cei mai reclamaţi furnizori au fost Fan Courier (30%), Cargus (23%), Dynamic Parcel Distribution (18%) şi Poşta Română (6%).

  De asemenea, 6% dintre reclamaţiile primite anul trecut au vizat alte subiecte, printre care echipamentele radio, regimul reţelelor de infrastructură şi procedurile de alocare a frecvenţelor pentru emisiile radio.

  Adrian Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...