More

  China a aprobat în ultimele șase luni peste 40 de modele AI pentru uzul public

  China a aprobat dezvoltarea a peste 40 de modele de inteligență artificială (AI) pentru uzul public în ultimele șase luni, în timp ce țara se străduiește să ajungă din urmă cu SUA în dezvoltarea acestui sector, relatează Reuters.

  Autoritățile de reglementare chineze au acordat avize pentru 14 modele lingvistice mari (LLM) pentru uz public săptămâna trecută.

  Începând cu luna august a anului trecut, Beijingul a început să solicite companiilor de tehnologie să obțină aprobarea autorităților de reglementare pentru a-și deschide LLM-urile pentru public.

  Beijingul a aprobat primul său lot de modele AI în august, la scurt timp după ce procesul de aprobare a fost adoptat.

  Baidu, Alibaba și ByteDance au fost printre primele companii din China care au primit aceste aprobări.

  Autoritățile de reglementare chineze au acordat apoi încă două seturi de aprobări în noiembrie și decembrie, înainte ca un alt lot să primească undă verde luna aceasta.

  China concurează SUA în cursa produselor AI

  Guvernul chinez nu a dezvăluit lista exactă a companiilor care au primit aprobările.

  Companiile chineze s-au grăbit să dezvolte produse AI de când chatbot-ul OpenAI, ChatGPT, a luat cu asalt lumea în 2022.

  La acea vreme, China avea 130 de LLM, reprezentând 40% din totalul global și chiar în urma cotei de 50% a Statelor Unite, potrivit companiei de brokeraj CLSA.

  Unul dintre principalii chatboți din China asemănători ChatGPT-ului, Ernie Bot de la Baidu, are deja peste 100 de milioane de utilizatori.

  Un studiu al Gartner relevă că mai mult de jumătate (55%) dintre organizaţiile globale se află în faza de testare sau de exploatare a Inteligenţei Artificiale Generative şi au crescut investiţiile pe acest segment.

  Carol Dan

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...